Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου-«Ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια»

Ναι, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Απόστολος Χρήστου σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, νίκησε μέσα στην έδρα του τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο κατείχε βεβαίως ο ίδιος με 24.39 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στις 18/06/2022.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Απόστολου σε μεγάλη διοργάνωση και ήταν πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος που το πανηγύρισε, το έζησε στο τέλος. Με μια κραυγή, και «χτυπώντας» με μπουνιές στο νερό.

Η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο και το 2008 με τον Αρη Γρηγοριάδη. 

Το χρυσό μετάλλιο του συγκλονιστικού Χρήστου, που έκανε το καλύτερο δώρο για την ονομαστική του εορτή στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα, είναι το πέμπτο συνολικά της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Γρηγοριάδης κατέκτησε ένα ακόμα το 2012 στα 100μ ύπτιο, ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ μικτή το 2016 και η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα το 2021.

Απόστολος Χρήστου: «Ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια»

  15.08.2022 21:28      

«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια καθώς έχω βρεθεί πολλές φορές σε τελικό», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Απόστολου Χρήστου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50μ. ύπτιο καθώς «Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον χάρηκα πάρα πολύ. Όλα έγιναν μόνα τους, δεν σκέφτηκα πολλά πράγματα. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο». 

Ο Απόστολος αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Του λέω και ένα μεγάλο ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Έχω στήριξη από μία ομάδα ανθρώπων, από την οικογένεια του, και σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει. Περιμένω τον εθνικό ύμνο», τόνισε.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ