Νεότερη ενημέρωση Π.Σ. για τη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Λεύκη Θάσου

 11/08/2022 00:15

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί:

  • χθες το βράδυ:

– από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε (5) οχήματα καθώς και

– από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 43 πυροσβέστες με τρείς (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα

καθώς και

  • σήμερα:

– από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες και

– από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 10 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα

  • ενώ σπεύδουν:

– από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα (1) όχημα

– από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα

– από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα

Στις 06:25 σήμερα το πρωί, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση.

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο (2) ελικόπτερα και τρία (3) μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ