Διήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  στη Σάμο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 198ης  επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης

Διήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  στη Σάμο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 198ης  επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης

Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Αφορμή ήταν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης και της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στο Πυθαγόρειο.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Αναστάσιος Πούλος και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη με τους Δήμους  Ανατολικής και  Δυτικής Σάμου.

Η 6η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως εθνική εορτή του νησιού και εορτάζεται κάθε χρόνο με τελετές, παραδοσιακούς χορούς, αναπαράσταση της ναυμαχίας και ρίψη πυροτεχνημάτων, ως η μεγαλύτερη ναυμαχία του απελευθερωτικού αγώνα, την ημέρα που ξημέρωνε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Να σημειωθεί ότι, στις 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης με  τρισδιάστατη απεικόνιση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Βρεθήκαμε στην αδελφοποιημένη με τον Πειραιά, ασφυκτικά γεμάτη από τουρίστες, Σάμο για τον σημαντικό εορτασμό της 6ης Αυγούστου,  ημέρα που τιμάται η ιστορική ναυμαχία της Σάμου του 1824.

Συμμετείχαμε σε έναν εξαιρετικά οργανωμένο, ποιοτικό, φαντασμαγορικό εορτασμό στο Πυθαγόρειο, παρουσία χιλιάδων πολιτών από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. 

Η παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη, εκπρόσωπων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και φυσικά όλων των φορέων του νησιού με μπροστάρη τον Δήμο Ανατολικής Σάμου έδωσαν τη βαρύτητα και την τιμή που αρμόζει στη σημαντική αυτή επέτειο. 

Μαζί με τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και μισό Σαμιώτη πλέον Αναστάσιο Πούλο και τη Σαμιώτισσα Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου μας  κα Λίτσα Μπαφούνη είχαμε την ευκαιρία, εκτός της παρακολούθησης των εορτασμών, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για περαιτέρω κοινές πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Ανατολικής και  τον Δήμο  Δυτικής Σάμου. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την άριστη φιλοξενία».

Previous articleΚυριάκος Μητσοτάκης: Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή…αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ!…είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική ιδέα που ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και θα ενισχύει τους μηχανισμούς λογοδοσίας μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας για την ασφάλεια της χώρας…αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη…”
Next articleΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με 6 νέες υπηρεσίες – Ήδη 19.000 πολίτες έκαναν χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ