Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Καλό Σαββατοκύριακο ☀️🏖️Γνωρίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας #greekculturalheritage, ✈️ ταξιδεύουμε στην #Κεφαλονιά 🏝️, για να επισκεφθούμε την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης #MinCultureGr #Kefalonia #Sami #Museum #ArchaeologicalMuseum #AncientSami #culture #CulturalHeritage #excavation #archaeology #Greece #Ionian #island #monument

Καλό Σαββατοκύριακο ☀️🏖️

Γνωρίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας #greekculturalheritage,

✈️ ταξιδεύουμε στην #Κεφαλονιά🏝️, για να επισκεφθούμε την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης.

📍 Η Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης που βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης και σε απόσταση περίπου 5 χιλ. από την ακρόπολή της, εγκαινιάστηκε ✂️🎗️ τον Αύγουστο του 2021 από την #ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

ℹ️ Η αρχαία #Σάμη, αποτελούσε μία από τις τέσσερις πόλεις κράτη της Κεφαλονιάς των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων. Οι υπόλοιπες τρεις ήταν 🔹η Κράνη, 🔹η Πάλη και 🔹οι Πρόννοι.

📌 Σε κάθε μία από τις αίθουσες της έκθεσης που αντιστοιχούν και στις θεματικές ενότητές της γίνεται αντιληπτή η σημασία της αρχαίας Σάμης.

1️⃣ Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζεται η διαχρονική κατοίκηση της Σάμης από την πρώιμη Εποχή του Χαλκού έως τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους.

2️⃣ Στη δεύτερη, ιστορείται ο ρόλος του υγρού στοιχείου στην πόλη.

3️⃣ Η τρίτη αφηγείται διαφορετικές εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης.

4️⃣ Στην τέταρτη ενότητα, πολυάριθμα ευρήματα ανασυνθέτουν ταφικές πρακτικές των Σαμαίων και των Πανορμιτών.

📷🗺️ Οι ενότητες εμπλουτίζονται με εποπτικό υλικό που περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και χάρτες με σκοπό τη συσχέτιση των εκθεμάτων με ανασκαφικές έρευνες και #μνημεία, ενώ, η ιστορία και η σημασία της Σάμης και του Πανόρμου παρουσιάζονται σε μία σύντομη βιντεοπροβολή.

📲 Η αίθουσα 5️⃣ είναι αφιερωμένη στις πολυμεσικές εφαρμογές (μέσω των οποίων οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον πληροφορίες, με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα

➡️ Τέλος, τα #ψηφιδωτά, που εκτίθενται στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης αποτελούν μόνο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα εκείνων, που κατά καιρούς εντοπίστηκαν στις διάφορες ⚒️ ανασκαφικές έρευνες και απηχούν το ρωμαϊκό τρόπο ζωής.

📷 & ℹ️ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

#MinCultureGr #Kefalonia #Sami #Museum #ArchaeologicalMuseum #AncientSami #culture #CulturalHeritage #excavation #archaeology #Greece #Ionian #island #monument

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ