Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που επιχείρησαν σε δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα – Το «ευχαριστώ» Ζέρβα

Τους Ρουμάνους πυροσβέστες που παρέμειναν στη χώρα μας για περίπου έναν μήνα, ενισχύοντας τις δυνάμεις του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος σε δύσκολες φωτιές στην Αθήνα, υποδέχθηκε απόψε (01/8) στο δημαρχιακό μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η πυροσβεστική αποστολή, που βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών, έκανε μια στάση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά το ταξίδι της επιστροφής της στη Ρουμανία.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες που άφησαν τις οικογένειές τους και την πατρίδα τους και ήλθαν στην Ελλάδα, δίνοντας για πάνω από έναν μήνα μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους μια μεγάλη μάχη σε δύσκολες φωτιές. Είναι η δεύτερη χρονιά που Ρουμάνοι πυροσβέστες έρχονται στη χώρα μας και βοηθούν σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο, δείχνοντας ουσιαστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στα δύσκολα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που οι Ρουμάνοι πυροσβέστες επιστρέφουν στη χώρα τους «υγιείς και ασφαλείς κι έχοντας προσφέρει τόσο σημαντική βοήθεια».
Την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας τόνισε την ανάγκη προστασίας του μεγάλου πνεύμονα της Θεσσαλονίκης, του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, τονίζοντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την πολιτική του προστασία πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση περιπολίες, ενώ παράλληλα έχει διαθέσει οχήματά του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να συνδράμει το έργο της. «Όλοι μας, επιδεικνύοντας προσωπική ευθύνη, πρέπει να αποτρέψουμε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, σε ανθρώπινη αμέλεια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.
Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Ντα Ντίμα, ο οποίος μίλησε για τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Αναφερόμενος στην παρουσία των Ρουμάνων πυροσβεστών στην Ελλάδα και στη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, ανέφερε πως πρόκειται για μια ζωντανή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 
Ο επικεφαλής της ρουμανικής πυροσβεστικής ομάδας Florin Chirea ανέφερε ότι η συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα βοήθησε σε «αυτό που λέμε στη γλώσσα μας οι πυροσβέστες, να γίνουμε μια οικογένεια». Ο ίδιος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην Ε.Ε. Σημείωσε μάλιστα ότι η συμμετοχή των Ρουμάνων πυροσβεστών στο πρόγραμμα τούς βοήθησε να πάρουν γνώσεις από τους Έλληνες πυροσβέστες, για τους οποίους είπε ότι είναι πιο έμπειροι στις δασικές πυρκαγιές.
Την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους Ρουμάνους πυροσβέστες εξέφρασε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μυωσίδης, ενώ παρών στην υποδοχή της ρουμανικής αποστολής ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.
 
 
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ