🔸«Παύλος Σάμιος – Χαίρε»: Έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου 🖼H εικαστική ατομική έκθεση «Παύλος Σάμιος – Χαίρε» παρουσιάζεται στο #ΦετιχιέΤζαμί Ναυπάκτου, ένα ξεχωριστό #μνημείο της Αιτωλοακαρνανίας και σύγχρονο κέλυφος πολιτισμού. Δήμος Ναυπακτίας #MinCultureGR #Ναύπακτος #Αιτωλοακαρνανία #ΠαύλοςΣάμιος #Σάμιος #πολιτισμός #έκθεση #γλυπτά #ναοί #τέχνη #σύγχρονητέχνη #εκπαίδευση #Nafpaktos #Aitoloakarnania #PavlosSamios #Samios #exhibition #Fethiye #mosque #art

🔸«Παύλος Σάμιος – Χαίρε»: Έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου

🖼H εικαστική ατομική έκθεση «Παύλος Σάμιος – Χαίρε» παρουσιάζεται στο #ΦετιχιέΤζαμί Ναυπάκτου, ένα ξεχωριστό #μνημείο της Αιτωλοακαρνανίας και σύγχρονο κέλυφος πολιτισμού.

🎨Πρόκειται για μεταφορά της πολύ επιτυχημένης έκθεσης «Σπασμένη #Ιστορία/Broken #History», που είχε παρουσιάσει ο #ζωγράφος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο το 2019.

🟦 Χάρτινες κούτες, ποικίλων διαστάσεων, που ο ίδιος ο καλλιτέχνης περιμάζεψε από τον δρόμο, χρησιμοποιήθηκαν ως καμβάς για την ελεύθερη απόδοση αρχαίων γλυπτών.

🟦Κυκλαδικά ειδώλια, αρχαϊκές και κλασικές γλυπτικές δημιουργίες, πλαισιώνονται με #πολύχρωμα#γκράφιτι, που ζωγράφισε στο περιθώριο με σπρέι ο Σάμιος, επιχειρώντας να γεφυρώσει την ακτινοβολία της αρχαίας γλυπτικής τέχνης με την καθημερινότητα των δρόμων της σύγχρονης Αθήνας.

🟥Στην έκθεση περιλαμβάνεται #βιντεοπροβολή με διάλεξη του Σάμιου για την #αρχαία#γλυπτική που έδωσε το 2019, προκειμένου να αναδειχθεί και η πανεπιστημιακή ιδιότητα του καλλιτέχνη, ως καθηγητή της ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (Α.Σ.Κ.Τ.)🔶Μέρος της διάλεξής του είναι αφιερωμένο στην πολυχρωμία των αρχαίων γλυπτών και των ναών.

👨‍🏫 Δεδομένου ότι η έρευνα για την πολυχρωμία στα αρχαία αγάλματα γνωρίζει την τελευταία δεκαετία μεγάλη απήχηση, η έκθεση θα πλαισιωθεί μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς με εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη διερεύνηση και διατήρηση πρωτότυπου χρώματος σε αρχαία αγάλματα, καθώς και στις σύγχρονες προτάσεις ανακατασκευής.

📍 Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουλίου – 11 Σεπτεμβρίου 2022

◼Επιμέλεια: Δρ Ολυμπία Βικάτου, Γιώργος Κοτρώνης, Βίβιαν Στάικου

Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

ℹ Δείτε περισσότερα εδώ:

https://bit.ly/3biqI5I

Δήμος Ναυπακτίας #MinCultureGR #Ναύπακτος #Αιτωλοακαρνανία #ΠαύλοςΣάμιος #Σάμιος #πολιτισμός #έκθεση #γλυπτά #ναοί #τέχνη #σύγχρονητέχνη #εκπαίδευση #Nafpaktos #Aitoloakarnania #PavlosSamios #Samios #exhibition #Fethiye #mosque #art

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ