Αυτοψίες από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής για καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις και υποδομές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Αυτοψίες από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής για καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις και υποδομές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η καταγραφή των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις  από τις αρμόδιες επιτροπές εκτίμησης που έχουν συγκροτηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα. Το συντονισμό των κλιμακίων που έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές έχουν αναλάβει οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθ. Αυγερινός και Λ. Κεφαλογιάννη.  

Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει, από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και από τα στελέχη των Διευθύνσεων να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να αποζημιώσουν της επιχειρήσεις που επλήγησαν. 

Ήδη τα αρμόδια κλιμάκια βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψουν τυχόν ζημιές και τα προβλήματα, ενώ πραγματοποιούνται οι αναγκαίες συνεννοήσεις και με τους δημάρχους προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές σε επιχειρήσεις είναι περιορισμένες. Η πλειονότητα των καταστροφών αφορούν κυρίως οικίες.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τυχόν βλάβες σε υποδομές και τεχνικά έργα. Οι τεχνικές υπηρεσίες θα διενεργήσουν ελέγχους και στο δίκτυο ύδρευσης.  Επίσης μετά από αίτημα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής και Κτηνιατρικής θα συγκροτήσουν κλιμάκια (γεωπόνων,  κτηνίατρων κ.α.) για να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια. Επιπλέον η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής καταγράφει παράλληλα και τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ