ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Χ. ΚΟΥΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όταν ένας Πρωθυπουργός φτιάχνει κλίμα εκλογολογίας, δεν μπορεί να καταγγέλλει την αντιπολίτευση, που ζητά να αλλάξει η κυβέρνηση γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι «οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα στυλό και κάνουν εκλογική καμπάνια στις περιφέρειές τους αντί να κοιτάξουν τα προβλήματα του κόσμου. Αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι πρέπει να απαγορεύσει στην αντιπολίτευση να κάνει αντιπολίτευση για να κάνει παρέλαση ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τα προβλήματα που δημιουργεί, συγγνώμη αλλά αυτό το χατίρι δεν θα του το κάνουμε».

Προσδιορίζοντας το διακύβευμα των εθνικών εκλογών σημείωσε: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια, Τσίπρας και Μητσοτάκης. Κι επειδή βλέπω ότι το Μαξίμου και όλα τα μιντιακά συστήματα, που το στηρίζουν, υποστηρίζουν ότι “είναι αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι αυτό θα επιλέξει τον πρωθυπουργό’’. Ξεκαθαρίζω ότι δεν είπα ποτέ δημοσίως ότι εμείς θα επιλέξουμε τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι μονταζιέρα του κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, είπα δημοσίως ότι αν ο ελληνικός λαός στείλει σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κλείσει την πόρτα και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν θα τους βάλω από το παράθυρο. Κι αυτό είναι ξεκάθαρη θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης προαναγγέλλοντας την αυριανή συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσει με κεντρικό θέμα το αυξημένο κόστος ζωής, ανέλυσε την πρόταση του Κινήματος για την Κοινωνική Κατοικία προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε στέγη με φθηνό ενοίκιο φοιτητές, νέα ζευγάρια και οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά. «Εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε για κοινωνική κατοικία. Κατασκευάζεις 20.000 εστίες ή κοινωνικές κατοικίες. Με τις εστίες δίνεις τη δυνατότητα στο ελληνόπουλο να σπουδάσει στη σχολή που θέλει και όχι βάσει της τσέπης του πατέρα του. Κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 26.000 έβαλαν οι Πορτογάλοι, 20.000 οι Ισπανοί και 10.000 οι Ιταλοί. Ο κ. Μητσοτάκης 100, 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη». Ακόμη, επισήμανε ότι μπορούν να δοθούν φορολογικά κίνητρα. « Έχεις κλειστό το σπίτι σου. Δεν θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ αν το βάλεις στη δεξαμενή κοινωνικής κατοικίας» ενώ σημείωσε ότι πρέπει να μπουν περιορισμοί στην Golden Visa και την βραχυχρόνια μίσθωση.

Όσον αφορά το ζήτημα της ενέργειας, εξήγησε χαρακτηριστικά: «Διαφωνούμε απόλυτα με την πρόταση Μητσοτάκη. Είναι αποτυχημένη. Απεδείχθη περίτρανα . Ψηφίζει το νόμο ο κ. Σκρέκας και μετά από μια εβδομάδα λέει ‘’όχι μην ανακοινώσετε οι παραγωγοί 10 Ιουλίου τις τιμές, πάμε παρακάτω’’. Διότι αν τις ανακοίνωναν, θα καταλάβαιναν ότι αυτό που έχουν κάνει είναι λανθασμένο. Οι ίδιοι λοιπόν καταπατούν τον νόμο που ψήφισαν».

«Είναι το πρώτο καλοκαίρι που ο ελληνικός λαός δυσκολεύεται να κάνει κι ολιγοήμερες διακοπές – ούτε στα χωριά τους δεν μπορούν να πάνε – με την τιμή που έχουν τα καύσιμα στην Ελλάδα. Και δεν παίρνει μια απόφαση η ΝΔ να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα. Έπρεπε να εξετάσουμε αυτούς τους μήνες, να υπάρξει για ένα συγκεκριμένο διάστημα – εγώ δεν λέω γενικότερα – μια μείωση των φόρων στα καύσιμα» πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και την αναγκαιότητα το εμπάργκο όπλων να προωθηθεί σθεναρά επισήμανε ότι «ήταν Βατερλώ η παρουσία του Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο. Έπρεπε να βγει στη δευτερολογία του να πει το βασικό ‘’μη πουλάτε όπλα στην Τουρκία’’; Και δεν θα το έλεγε ποτέ, αν δεν το είχα θέσει στην παρέμβασή μου».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ