ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ MAIA SANDU

Λαγονήσι, 5.7.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο περιθώριο της 26ης Ετήσιας Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Maia Sandu. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο κίνδυνος επέκτασής του στη Μολδαβία.

Η Πρόεδρος της Μολδαβίας αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να απεξαρτηθεί η χώρα της από το ρωσικό φυσικό αέριο και στη σημασία της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη την κυρία Sandu για την απόκτηση από τη Μολδαβία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευχαρίστησε για τη συνδρομή στην επιτυχή έκβαση των ελληνικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων από την Ουκρανία.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι επανέλαβαν την ανάγκη ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες δυσχεραίνονται από τον πόλεμο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ