Ξεκίνησε το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών στη χώρα μας – Χρήστος Στυλιανίδης: «Έμπρακτη απόδειξη της αξίας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Την πρώτη αποστολή που έφθασε στη χώρα μας από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών (pre-positioning pilot project) από έξι ευρωπαϊκές χώρες, υποδέχθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το «παρών» έδωσαν o Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα. Ο Υπουργός χαιρέτησε τους Ρουμάνους πυροσβέστες και τους ευχαρίστησε προσωπικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρουμανίας, Υφυπουργό Δρ. Raed Arafat, για την εξαρχής υποστήριξή του στο πρόγραμμα. Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι για την πατρίδα μας, η παρουσία σας εδώ αποδεικνύει την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα προ-εγκατάστασης που ξεκινά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αποτελεί μια ελληνική πρωτοβουλία, την οποία η Ρουμανία στήριξε από την πρώτη στιγμή. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, επίσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τους Έλληνες συναδέλφους σας, η εμπειρία των οποίων επί του πεδίου είναι εξαιρετική. Είμαστε μια οικογένεια και θα είμαστε δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στη χώρα».

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της ρουμανικής αποστολής Πύραρχος (Colonel) Adrian Alexandru Csilik, σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και είναι μεγάλη η χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά με τους Έλληνες συναδέλφους μας», ευχαριστώντας τον Υπουργό και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία.

Ταυτόχρονα, στη Λάρισα έφθασε η αντίστοιχη αποστολή από Βουλγαρία, την οποία υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πινακά και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Βασίλη Καραλή. Παρόντες στην υποδοχή ήταν, επίσης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτρης Καρασαββίδης, καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από ΒουλγαρίαΓαλλίαΓερμανίαΡουμανίαΝορβηγία και Φινλανδία θα βρίσκονται στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, ώστε να συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Οι αποστολές θα εδρεύουν σε τρία σημεία, σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, καθώς και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ