Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα-Εντάχθηκε στο «Α. Τρίτσης» η επέκταση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο ΠέτσαΕντάχθηκε στο «Α. Τρίτσης» η επέκταση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά ανοίγει, καθώς μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», η επέκταση του νέου κτηρίου που θα  εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου.

Η θετική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Η κατάρτιση της μελέτης του έργου θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά, ενώ η χρηματοδότηση  θα φτάσει περίπου τα 2.076.612, 81 ευρώ.

Το νέο κτήριο συνολικής εκμεταλλεύσιμης δόμησης 488,13 m2 θα ανεγερθεί σε οικόπεδο όμορο του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά, επί της οδού Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Ε΄ Δημ. Κοινότητας.

Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος Μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου, οι χώροι του οποίου κρίνονται ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των μαθητικού πληθυσμού του σχολείου. Η ανέγερσή του δε, αποτελεί χρόνιο αίτημα της Διεύθυνσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτήριο.

Το νέο μουσικό σχολείο θα είναι μία σύγχρονη κατασκευή, με δυνατότητα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Θα έχει αυτόνομη είσοδο, προσβάσεις ΑΜΕΑ κλπ, αλλά και άμεση επικοινωνία με το υπάρχον σχολείο, τόσο στους χώρους κύριας χρήσης όσο και όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο αύλειο χώρο και περισσοτέρους χώρους διδασκαλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον Δήμο Πειραιά και τους όμορους δήμους, είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο, θα προσφέρει λύση στις αυξημένες απαιτήσεις νέων εγγραφών, που σήμερα απορρίπτονται, λόγω έλλειψης χώρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Επισκέφτηκα  σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στον Δήμο Πειραιά. Το ευχάριστο νέο από τη συνάντησή μας είναι ότι εγκρίθηκε από χθες το βράδυ η χρηματοδότηση για την μελέτη και ακολούθως για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου. Από το 2016 που υπήρχε το αίτημα για επέκταση του χώρου στο Μουσικό Σχολείο,  καταφέραμε με συστηματική δουλειά, με προγραμματισμό και χωρίς κορώνες, να εντάξουμε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» αυτό το σημαντικό έργο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου. Ένα  σχολείο το οποίο παράγει  σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο. Άμεσα θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση της μελέτης. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας.  Ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες σχολικές μονάδες».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ