Ο Δήμος Λαρισαίων στο URBACT City Festival 2022

Στο Παρίσι, έδρα της Διαχειριστικής Αρχής του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT ΙΙΙ, πραγματοποιήθηκε 14-16 Ιουνίου 2022 η διοργάνωση URBACT City Festival 2022. Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ωστόσο λόγω της πανδημίας η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

Στο URBACT City Festival 2022 συμμετέχουν οι πόλεις που υλοποιούν κάποιο εγκεκριμένο έργο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT ΙΙΙ αυτή την προγραμματική περίοδο.

Ο Δήμος Λαρισαίων αυτή την προγραμματική περίοδο συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Food Corridors – Empowering Rural & Urban Food Connections Within European Regions” μαζί με άλλους 7 εταίρους από την Πορτογαλία, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Στόχος του έργου είναι η μετάβαση προς τα κατά τόπους περιφερειακά συστήματα διατροφής και η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων, που θα αποτελέσει το κλειδί για την ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών. Μέσα για την ομαλή επίτευξη αυτού του δικτύου αποτελούν η προώθηση νωπών, τοπικών και υγιεινών τροφίμων και η τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δημιουργία ενός περιβάλλοντος παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού ο Δήμος Λαρισαίων έχει σχεδιάσει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, καθώς και μία Δράση Μικρής Κλίμακας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ιστότοπου για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση των καταναλωτών με τους παραγωγούς και επιχειρήσεις τοπικών αγροτικών προϊόντων. Στον ιστότοπο αυτά θα μπορεί κάποιος να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της περιοχής και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης της Λάρισας. Επιπλέον, θα εκδοθεί ένας έντυπος οδηγός με πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα, καθώς και παραδοσιακές συνταγές.

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιος Σούλτης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος της Τοπικής Ομάδας Δράσης, κ. Δημήτριος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια του URBACT City Festival 2022 ενημερώθηκαν για τις θεματικές και τις δράσεις των δικτύων πόλεων που υλοποιούνται από το URBACT IIΙ. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να έχουν συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους όλων των συμμετεχόντων πόλεων, που φέτος ξεπέρασαν τις 240.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ