Στο #Αρχαιολογικό #Μουσείο της Ολυμπίας εκτέθηκε η πήλινη #επιγραφή Π15632 με τους πρώτους 13 στίχους της ραψωδίας ξ (#Οδύσσεια). Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2018 #MinCultureGR #Olympia #Φραγκονήσι #Ομηρικά #MinCultureGR #Οδύσσεια #ραψωδία #Ολυμπία #Όμηρος #Οδυσσέας #πολιτισμός #Odyssey #rhapsody #epigraph #archaeology #Fragonisi #cemetery #archeologicalsite #museum #Olympia #monument #Hommer #culture #culturalheritage #greekculturalheritage #history

Στο #Αρχαιολογικό#Μουσείο της Ολυμπίας εκτέθηκε η πήλινη #επιγραφή Π15632 που φέρει εγχάρακτους τους πρώτους 13 στίχους της ραψωδίας ξ της Οδύσσειας (συνάντηση του Οδυσσέα με τον Εύμαιο).

ℹ Πρόκειται για πρόσφατο εύρημα που προέρχεται από το ρωμαϊκό νεκροταφείο στο #Φραγκονήσι, σε απόσταση 1,5 χλμ. ανατολικά της Ολυμπίας και είχε χρησιμοποιηθεί σε β΄ χρήση ως οικοδομικό υλικό σε ταφικό μνημείο του 3ου αι. μ.Χ.

👉Βρέθηκε το 2018 και θεωρήθηκε ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις εκείνης της χρονιάς παγκοσμίως❗

🔺 Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, η επιγραφή αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο απόσπασμα των συγκεκριμένων στίχων και συγχρόνως πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κείμενα των ομηρικών επών από τον ελληνικό χώρο (πλην οστράκων ή αγγείων με στίχους από τα #Ομηρικά Έπη).

👉Τα παραπάνω αναδεικνύουν την μεγάλη σημασία του ευρήματος, αλλά και την μοναδικότητά του ως αρχαιολογικό, επιγραφικό, φιλολογικό και ιστορικό τεκμήριο.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

#MinCultureGR #Οδύσσεια #ραψωδία #Ολυμπία #Όμηρος #Οδυσσέας #πολιτισμός #Odyssey #rhapsody #epigraph #archaeology #Fragonisi #cemetery #archeologicalsite #museum #Olympia #monument #Hommer #culture #culturalheritage #greekculturalheritage #history

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ