Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων Summer Fancy Food Show που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη

Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων SummerFancyFoodShow που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας»

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων της Βορείου Αμερικής, τη Summer Fancy Food Show η οποία διεξήχθη από 12 έως 14 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Η συμμετοχή της ήταν όπως πάντα, με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα όπως αυγοτάραχο, μέλι, ελαιόλαδο, προϊόντα χαρουπιού, τυροκομικά και βότανα, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από εννέα επιχειρήσεις – εκθέτες της Αττικής.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια, ενίσχυσε την εξωστρεφή προσπάθεια των επιχειρήσεών της με επιδότηση του κόστους συμμετοχής τους κατά 80% καθώς και με άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, φωτογράφιση των προϊόντων τους, αποστολή newsletters σε επιλεγμένες λίστες αγοραστών και άλλες ενέργειες.

Σημειώνεται πως στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής έλαβαν χώρα 175 εμπορικές συναντήσεις εκ των οποίων αναμένεται να ευοδωθούν σε εμπορικές συμφωνίες τουλάχιστον οι 75.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση στις προτεραιότητές μας είναι σε συνεργασία και με τον αρμόδιο περιφερειακό μας σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σ. Βοϊδονικόλα, να στηρίζουμε με στοχευμένες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμουμε έμπρακτα στην προσπάθειά τους να προβάλλουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό».

Το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση, το Περίπτερο της Αττικής επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές) και όλα τα μέλη της Προξενικής Αρχής της Νέας Υόρκης.

Με την παρουσία τους τίμησαν το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής ο Γενικός Πρόξενος κος Κούτρας Κων/νος, ο Πρόξενος Κος Παπαγεωργίου Δημήτρης, ο Προϊστάμενος Α’ Ο.Ε.Υ. κος Θωμόπουλος Νικόλαος και η κα Βαξεβανίδου Μαρία, επικεφαλής του Διπλωματικού Τύπου. Επίσης, το Περίπτερο επισκέφθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος του Enterprise Greece κα Αλεξανδροπούλου Μπέτυ. Την Περιφέρεια Αττικής στην εν λόγω έκθεση εκπροσώπησε η κα Σταυρουλάκη Βασιλική, Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ