Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε Έλληνες δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan (Άμπου Ντάμπι, 24.06.2022)

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2022

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε Έλληνες δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan (Άμπου Ντάμπι, 24.06.2022)

Βρίσκομαι σήμερα στο Άμπου Ντάμπι, για να συναντήσω τον ομόλογό μου, Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah.

Κατ’ αρχάς, η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφείσας Συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα.

Θα ήθελα να τον ενημερώσω για το τι αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να κάνουμε μια αξιολόγηση του επενδυτικού-οικονομικού φόρουμ που έγινε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία κατά την άποψή μας, και που αφορά επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ελληνική οικονομία. Αλλά επίσης, να κάνουμε μια γενικότερη κατόπτευση της περιοχής, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη, το Σαχέλ και γενικά στη Μέση Ανατολή.

Νομίζω ότι είναι πάντοτε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ευρύτερη περιοχή και έχουν ήδη αποδείξει τον ρόλο τους σαν μια δυναμική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ινδία.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ