Στην 66η Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW στη Νέα Υόρκη & στη Διεθνή Έκθεση LONDON WINE FAIR 2022, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην 66η Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW στη Νέα Υόρκη συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην 66η Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2022 στο “Jacob Javits Convention Center” στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας συμμετείχε για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στις επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν τα ποιοτικά προϊόντα των τοπικών παραγωγών και να επεκτείνουν την εξαγωγική δράση τους και στις αγορές της Αμερικής.

Με δεδομένα τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και την ακμάζουσα ελληνική παροικία, οι Η.Π.Α. αποτελεί βασική αγορά – στόχος για τις ελληνικές εξαγωγές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με διαρκή, διαχρονική παρουσία στις πιο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις συμμετείχε και στo φετινό SUMMER FANCY FOOD SHOW, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά γεγονότα και προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής και χονδρικής πώλησης, της τροφοδοσίας, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Στο εκθεσιακό κέντρο “Jacob Javitz” της Νέας Υόρκης, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μακεδονικά προϊόντα και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις δυνατότητες να εντάξουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης στις αγορές των χωρών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος Θωμόπουλος.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, «κύριο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε τις δράσεις εξωστρέφειας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για προώθηση και προβολή των ποιοτικών μας προϊόντων και η Περιφέρειά μας να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» .

Στη Διεθνή Έκθεση LONDON WINE FAIR 2022 συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη Διεθνή Έκθεση LONDON WINE FAIR 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Olympia London στο Λονδίνο συμμετείχε, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των ποιοτικών οινοποιείων της περιοχής.

Η Διεθνής Έκθεση LONDON WINE FAIR, με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία και ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Την “ανυπομονησία” της αγοράς κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δια ζώσης φετινή διοργάνωση κατέδειξε η συμμετοχή περίπου 300 εκθετών και η πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία καταγράφηκε με 8.790 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κ.τ.λ.) της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και πολλοί retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους. Οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις, διαλέξεις και Masterclasses.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με 11 οινοποιεία, προσφέροντας τους έτσι μια εξαιρετική προοπτική διείσδυσης και εδραίωσης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης λειτούργησε στο Εθνικό Περίπτερο, χώρος wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν κρασιά από 6 διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts, οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με τη βρετανική αγορά, συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών στους επισκέπτες της on-trade και off-trade αγοράς, μέσω της γευσιγνωσίας και της διά ζώσης γνωριμίας με τους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και στρατηγικές κινήσεις ώστε τα κρασιά της Περιφέρειάς μας να μπορέσουν να διεισδύσουν σε μια τόσο μεγάλη αγορά όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική, αλλά και να διατηρήσουν μια επιτυχημένη θέση και πορεία σε αυτήν» δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της ΠΚΜ Σωτήρης Μπάτος.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ