«Επταλφάβητα Μυστικά», μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου με ενέργεια αγάπης και άρωμα θάλασσας.

Likewoman:«Επταλφάβητα Μυστικά»-Η δύναμη της Ένωσης!


21 ΙΟΥΝ 2022

«Επταλφάβητα Μυστικά», μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου με ενέργεια αγάπης και άρωμα θάλασσας.

Στις 16 Ιουνίου στην υπέροχη βεράντα του Ξενοδοχείου Cavo D’ Oro στον Πειραιά, στην Καστέλα, μπροστά στη θάλασσα και την μαγευτική θέα του Σαρωνικού το likewoman.gr διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου «Επταλφάβητα Μυστικά», της Αργυρένιας Πελεκάνου από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

likewomangr argyrenia pelekanou 2 1
likewomangr argyrenia pelekanou 20

Η ομορφιά της βεράντας με πανοραμική θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, και η αξιόλογη παρέα των γυναικών που συντέλεσαν σε αυτήν την διοργάνωση, υποδέχτηκαν τον κόσμο ανοίγοντας την αγκαλιά τους και φορώντας τα καλύτερα χαμόγελά τους.

Η παρουσίαση έγινε για το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως, το οποίο μοιράστηκε στον κόσμο που παρευρέθηκε με μεγάλη χαρά. Η συγκίνηση και η θετική ενέργεια των παρευρισκόμενων ήταν φανερή.

likewomangr argyrenia pelekanou 3

H Τάνια Νικολοπούλου και η Αθηνά Δεμέντας παρέμεναν σταθερά στο wellcoming φωτίζοντας την προσέλευση με το χαμόγελο τους.

likewomangr argyrenia pelekanou 4

H Αργυρώ Λιοδήμου λίγο πριν διαβάσει τα αποσπάσματα.

Ο χώρος ήταν επιβλητικός με διακοσμήση vintage, μας ταξίδευε σε μία άλλη εποχή. Ο γάτος ΒΗΤΑ-πρωταγωνιστής, στεκόταν πάνω στο τραπέζι του πάνελ, φτιαγμένος ειδικά για την παρουσίαση από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Θάνια Ιορδανίδου. Όλα έμοιζαν με θεατρική σκηνή, με ενορχηστρωτή την εξαιρετική παρουσιάστρια της εκδήλωσης Άννα Κοντολέων και βασικούς πρωταγωνιστές την Αργυρώ Λιοδήμου συγγραφέα και την Αργυρένια Πελεκάνου.

likewomangr argyrenia pelekanou 7

Oι γονείς της στέκονταν δίπλα της αρωγοί με την αστείρευτη αγάπη τους.

likewomangr argyrenia pelekanou 5

Η Άννα Κοντολέων η λαμπερή μας παρουσιάστρια.

Ο κόσμος συγκινημένος παρακολουθούσε και άκουγε, τις απαντήσεις  Αργυρένιας Πελεκάνου: Πως γράφτηκε το βιβλίο, από που άντλησε την έμπνευση της, ποιοι συντέλεσαν για να ολοκληρωθεί, ερώτησεις που έγιναν από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης. Κλείνοντας την εκδήλωση όλοι οι παρευρισκόμενοι μαζί με την Αργυρένια Πελεκάνου και εκείνες που την πλαισίωναν φώναξαν με μια φωνή «Τάσσομαι υπέρ της ένωσης!»

likewomangr argyrenia pelekanou 19
likewomangr argyrenia pelekanou 18

Λίγα λόγια για τη βιβλίο

Ένα παιδί με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά γεννιέται στην Κύθνο. Ζει ευτυχισμένο με τη μητέρα του και τον πατέρα του.  Αγαπά τα άστρα, την Άρκτο, τον Πολικό Αστέρα και  τα μυστήρια του ουρανού.

Ο πατέρας του το εκπαιδεύει και το παίρνει κάθε μέρα μαζί του για ψάρεμα στα ανοιχτά. Κανείς τους δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα συνέβαινε όταν το αγόρι φτάνει  τα επτά του χρόνια. Μια τρικυμία θα είναι η αιτία το παιδί να ακολουθήσει έναν αέναο, θεόσταλτο  μίτο, να κάνει  ένα  ταξίδι μαγικό που θα διαμορφώσει και θα καθορίσει την πορεία της ζωής του. Ένα ταξίδι με αφετηρία τον ουρανό, τη Μικρή Άρκτο, τους υπόλοιπους αστερισμούς και προορισμό τη γη, παρέα με τις διδαχές του Πυθαγόρα, του Αριστοτέλη και του Πτολεμαίου.

Ένας  λευκός γάτος  που μιλά γίνεται φίλος και συνοδοιπόρος του. Μαζί θα ακολουθήσουν μία απρόβλεπτη διαδρομή σε έναν κόσμο που θα τους αποκαλύψει σφραγισμένα μυστικά αιώνων.

Ασυνήθιστες  καταστάσεις, μοναδικές ιστορίες, ιδιαίτερα πρόσωπα-κλειδιά θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της αρχαίας αλήθειας.

Ποια είναι στην πραγματικότητα τα πρόσωπα της ιστορίας; Ποιος  ο λόγος και η αιτία του ταξιδιού τους; Ποια είναι η αληθινή ταυτότητα όσων συναντούν; Ποια άγνωστα  στοιχεία κρατά η Δήλος; Πώς συνδέεται η γνώση των αρχαίων μαζί τους;

Μια ιστορία με ανατρεπτικές αποκαλύψεις,  που αποτελεί μία μαρτυρία όσων νομίζουμε  πως γνωρίζουμε μα και όσων υπάρχουν γύρω μας αλλά αρνούμαστε να δούμε.

likewomangr argyrenia pelekanou 15

Η Αργυρένια Πελεκάνου και η Τάνια Νικολοπούλου παρέα με τον εκδότη Κωνσταντίνο Αγγελάκη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αργυρένια Πελεκάνου γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αν και κατάγεται από τη Χάλκη, τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής της τα πέρασε στην Αμοργό, τον τόπο καταγωγής της μητέρας της. Φοίτησε στον Πειραιά και διαθέτοντας υψηλή αντίληψη στις ξένες γλώσσες μιλά άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Συνέχισε την επιμόρφωσή της με σεμινάρια πωλήσεων και μάρκετινγκ που την οδήγησαν σε υπεύθυνες θέσεις εμπορικής διαχείρισης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς της, η αγάπη της προς την τέχνη και τα γράμματα, καθώς και τα ταξίδια της ανά τον κόσμο σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, την έσπρωξαν στη συγγραφή, για να αποτυπώσει με ξεχωριστό τρόπο, εικόνες, αισθήματα και βιώματα.

Σκιαγραφεί τη δική της πραγματικότητα, δαμάζοντας το όνειρο και τη φαντασία με ιδιαίτερες πινελιές σε έναν μοναδικό καμβά. Άλλωστε η ζωή είναι χρώματα, μυρωδιές και μνήμες. Το πρώτο της έργο είναι το μυθιστόρημα «Πες τα ψυχή μου» από τις Εκδόσεις Αγγελάκη (2020).

Εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Γιαννάκης

Χορηγός επικοινωνίας likewoman.gr

likewomangr argyrenia pelekanou 8
likewomangr argyrenia pelekanou 9
likewomangr argyrenia pelekanou 13
likewomangr argyrenia pelekanou 10
likewomangr argyrenia pelekanou 11
likewomangr argyrenia pelekanou 12
likewomangr argyrenia pelekanou 17
likewomangr argyrenia pelekanou 21
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ