Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2022 –  Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών – μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με κεντρικό θέμα την ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας και κυρίως του φαρμάκου. Της συζήτησης προηγήθηκε εισηγητική παρουσίαση από την συμβουλευτική εταιρεία Deloitte με τίτλο “Digital Transformation of the Healthcare sector”.     

Στην συζήτηση,  ο Υπουργός και τα μέλη του ΣΦΕΕ συμφώνησαν για την ανάγκη του περαιτέρω ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην  αύξηση της αποτελεσματικότητας στον φαρμακευτικό κλάδο.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο ψηφιακός φάκελος ασθενή, η διασύνδεση των βάσεων δεδομένων και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων. 

H εκδήλωση αποτέλεσε το 5ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ που καθιερώνει με τον τρόπο αυτό μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της Κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου της Υγείας.
_________________________________Σχετικά με τον ΣΦΕΕ
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο καινοτόμους, παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της εθνικής οικονομίας. Εκπροσωπεί περισσότερο από το 95% της αγοράς φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Οι 61 εταιρείες μέλη του -17 ελληνικές και 44 διεθνείς- επενδύουν διαρκώς στη δημιουργία αποτελεσματικών φαρμάκων και θεραπειών, για να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων στην υγεία και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ο ΣΦΕΕ ιδρύθηκε το 1982 και εργάζεται για την προώθηση θέσεων που προάγουν το κοινό συμφέρον των ασθενών, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Από το 1983 είναι μέλος της EFPIA (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων & Συνδέσμων), η οποία αποτελεί τη φωνή της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Οκτώβριο του 2021, ο ΣΦΕΕ έγινε μέλος της IFPMA (Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιομηχανίας Φαρμάκου & Συνδέσμων), του φορέα εκπροσώπησης φαρμακευτικών επιχειρήσεων και συνδέσμων με ερευνητική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.***
.

Από αριστερά ο κ. Roberto Greco, μέλος Δ.Σ. ΣΦΕΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος GlaxoSmithKline Ελλάδας & Διευθυντής Χωρών Αδριατικής, ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης & Νοσοκομειακών Θεμάτων Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Win Medica, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο κ. Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ