Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου (Λουξεμβούργο, 19.06.2022)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου (Λουξεμβούργο, 19.06.2022)

«Συνέρχεται σήμερα, Κυριακή, εδώ στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου. Η ελληνική άποψη είναι ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη. Μία χώρα εταίρος και φίλος της ΕΕ, με την οποία οι σχέσεις μας πρέπει να αναπτυχθούν. Και θα πρέπει να στηρίξουμε την Αίγυπτο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη οικονομική κρίση. Eπίσης, να βοηθήσουμε τη δεδομένη αιγυπτιακή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών στην αιγυπτιακή κοινωνία. Νομίζω ότι είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Ένωση, η οποία με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να χαθεί».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ