Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να την ενημερώσει για το νέο Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Κατά την επίσκεψή της, η Υπουργός παρουσίασε τις βασικές πτυχές του σχεδίου νόμου που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας και την ενίσχυση της λειτουργικότητας των Ιδρυμάτων μας, την προώθηση της σύνδεσής τους με την κοινωνία, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά και τα οφέλη που αποκομίζουν οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί, τα ίδια τα Πανεπιστήμια και συνολικά η κοινωνία μας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συνάντησα σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να την ενημερώσω για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υποβάλαμε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Ένα σχέδιο για νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ μας, που στοχεύει στη δυναμικήπροσαρμογή του ελληνικού Πανεπιστημίου στις ανάγκες της κοινωνίας, στην παροχήνέων δυνατοτήτωνστα ΑΕΙ μας, στους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς και τους πολίτες, στηνπροσαρμογή στιςευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, στηνεπίλυση χρόνιων ζητημάτωνπου ήταν αρρύθμιστα ή μερικώς ρυθμισμένα, καθώς καιστην κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίαςγια την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές ενδιαφέρον της για την Παιδεία, η ποιότητα της οποίας καθορίζει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας μας.»

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook