Βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2022: Βραβεύτηκαν 18 έργα από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η «Ακαδημία» της ελληνικής οργάνωσης Odyssea

Το Σάββατο, στην τελετή λήξης του πρώτου φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, οι Επίτροποι Γκαμπριέλ και Φερέιρα ανακοίνωσαν τους νικητές και τις νικήτριες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. Τα βραβεία αυτά τιμούν νέα παραδείγματα-πηγές έμπνευσης των μετασχηματισμών που φιλοδοξεί να εισαγάγει το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους στην καθημερινότητα, τους χώρους διαβίωσης και τις εμπειρίες μας. Φέτος, κατατέθηκαν υποψηφιότητες για 1.100 έργα. Σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες απονεμήθηκαν από ένα βραβείο για ήδη ολοκληρωμένα έργα και από ένα βραβείο για «ανερχόμενα αστέρια», δηλαδή για ιδέες ταλαντούχων νέων ηλικίας έως 30 ετών. Τα έργα που βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Επανασύνδεση με τη φύση», προέρχονται από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Όσον αφορά τα βραβεία «Ανάκτηση της αίσθησης του ανήκειν», απονεμήθηκαν σε έργα από την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Τσεχία. Για την κατηγορία «Προτεραιότητα σε τόπους και ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» επελέγησαν έργα από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Το έργο «Ακαδημία» του ελληνικού μη κυβερνητικού οργανισμού Odyssea που δραστηριοποιείται στις περιοχές Ρέντη και Μοσχάτου Αττικής, έχει στόχο να βοηθήσει νέους ευάλωτους ανθρώπους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να βρουν εργασία μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε διάφορες θεματικές όπως εκπαίδευση Ενδυνάμωσης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων και υπηρεσίες Απασχολησιμότητας.

Τέλος, απονεμήθηκαν δύο βραβεία κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού: στο έργο «Κήποι του μέλλοντος» από την Κύπρο και στο έργο της κατηγορίας «ανερχόμενα αστέρια» με τίτλο «Βιοφωτοβολταϊκά για τη φύση και τον άνθρωπο» από την Ισπανία. Οι νικητές και οι νικήτριες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο καθώς και προβολή, την οποία παρέχει η Επιτροπή μέσω συγκεκριμένων επικοινωνιακών δράσεων στα μέσα ενημέρωσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. τις πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα βραβευθέντα έργα, τους 52 φιναλίστ και τις ερωταπαντήσειςΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτούEN••• σχετικά με τα βραβεία. Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο της τελετής εδώ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ