Σοφία Ζαχαράκη: «Αναβαθμίζουμε την τουριστική εκπαίδευση με νέες δεξιότητες και πολλαπλές ευκαιρίες για τους σπουδαστές»

Σοφία Ζαχαράκη:

«Αναβαθμίζουμε την τουριστική εκπαίδευση με νέες δεξιότητες και πολλαπλές ευκαιρίες για τους σπουδαστές»

Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή, κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά, στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού.

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, από τις 14.06.2022 μέχρι και 27.06.2022, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr.

Επισημαίνεται ότι με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, από το 2021 -στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας- το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών επικαιροποιήθηκε και εκσυγχρονίστηκε έπειτα από πολλά χρόνια, η ποιότητα των σπουδών αναβαθμίστηκε, ενώ προστέθηκαν και νέα σύγχρονα αντικείμενα με νέα μαθήματα ειδικών μορφών τουρισμού και virtual περιηγήσεις για τους σπουδαστές. Παράλληλα, αυξήθηκε και ο αριθμός των θέσεων, προκειμένου οι Σχολές να μπορούν να απορροφήσουν ακόμη περισσότερους σπουδαστές.     

Η «ακτινογραφία» των προγραμμάτων σπουδών:

  • Η φοίτηση στις πέντε -μεταδευτεροβάθμιες, επαγγελματικές- Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, ανά την Ελλάδα, είναι διετής και δωρεάν.
  • Για την εισαγωγή στις Σχολές δεν απαιτούνται εξετάσεις.
  • Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές με μία απλή αίτηση που υποβάλλουν ηλεκτρονικά και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους.
  • Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, οι απόφοιτοι αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία και εν γένει, το αποκλειστικό δικαίωμα, βάσει του ν. 710/1977, της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση και τις ειδικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:

«Δίνουμε σήμερα τη δυνατότητα για ένα σύγχρονο πλαίσιο εργασίας με ανταγωνιστικές απολαβές και πολλαπλές επωφελείς ευκαιρίες σε όσες νέες και νέους επιλέξουν να ασκήσουν το επάγγελμα του ξεναγού.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, επιτύχαμε φέτος και για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά -για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας τους- να “τροφοδοτούν”, ταυτόχρονα, τον κλάδο του τουρισμού και οι πέντε Σχολές Ξεναγών που ιδρύσαμε σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κρήτη και Κέρκυρα), με αποφοίτους απολύτως καταρτισμένους και με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς.

Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης αποτελεί θεμελιώδους σημασίας μέλημα για εμάς. Και στο Υπουργείο Τουρισμού εργαζόμαστε, συνεχώς, για την καλύτερη διασύνδεση των προγραμμάτων σπουδών τόσο με τις σύγχρονες εξελίξεις, όσο και με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Απώτερος στόχος μας η ακόμη καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ