Λ. Αυγενάκης: «Δημιουργήσαμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη και μόνιμη εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ζωτικό στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού»

Λ. Αυγενάκης: «Δημιουργήσαμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη και μόνιμη εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ζωτικό στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού»

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ για αθλήματα παραλίας εγκαινιάζονται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και αμέσως υποδέχονται τις αθλήτριες και τους αθλητές των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών (14-26/6)


Οι πρώτες εθνικές και μόνιμες εγκαταστάσεις στη χώρα μας για αθλήματα παραλίας και άμμου ολοκληρώνονται στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο Κρήτης.
Διαμορφώνεται ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου, συμπληρώνοντας τις υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τους τελευταίους δύο μήνες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, λόγω των διεθνών διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις, αρχής γενομένης σε ελάχιστες ημέρες

Το «Karteros Beach Sports Center» δρομολογήθηκε τάχιστα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενόψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών, που θα φιλοξενηθούν από την προσεχή Τρίτη 14 Ιουνίου και έως τις 26/06 με τη συμμετοχή 64 χωρών από όλο τον κόσμο και περισσοτέρων από 2.000 αθλητριών, αθλητών, προπονητών, συνοδών και στελεχών.

Η δημιουργία, βέβαια, των αθλητικών υποδομών στην παραλία του Καρτερού, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, καθώς οι εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν διαρκώς τα αθλήματα άμμου και την ανάπτυξή τους με εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά θα ενισχυθούν περαιτέρω για να φιλοξενήσουν τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» τον επόμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και για εμένα το γεγονός ότι καταφέραμε –ενόψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball και των άλλων διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν- να δημιουργήσουμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη εθνική εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, αθλήματα που είναι συνδεδεμένα με τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που ήταν πολιτική και στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία του Υφυπουργείου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης στους παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ, των τουριστικών φορέων του Ηρακλείου (Μιχάλης Βλατάκης, Αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού και Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), του Διοικητή Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιου Καρακούδη και του υποδιοικητή Βαγγέλη Καραπιπεράκη, του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκου Νταμπακάκη και μελών της αθλητικής οικογένειας που βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις για να δουν την πρόοδο των έργων και τόνισε:
«Αυτό δείχνει μία νέα Ελλάδα που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει κοντά του. Όλα στην ώρα τους με διαφάνεια και ταχύτητα, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στενή συνεργασία με όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες κι όλη την αθλητική οικογένεια».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, επισήμανε ακόμα πως «για εμάς στο Υπουργείο Αθλητισμού δεν υπάρχουν δημοφιλή και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Όλα έχουν τη δική τους αξία, αξίζουν και πρέπει να προσπαθούμε για να αναπτυχθούν και για να δίνουμε το δικαίωμα και τα εφόδια στους νέους, που ασχολούνται με αυτά, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τα όνειρα τους».

Εδώ οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και τηλεοπτικά πλάνα από το Karteros Beach Sports Center (https://www.youtube.com/watch?v=C7958U4x2-M)

Το «Karteros Beach Sports Center» περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.
Συμπληρώνεται από  βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)

Οι εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν την προσεχή Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, αμέσως μετά θα γιορταστεί η αποπεράτωση αυτού του μοναδικού για την Ελλάδα αθλητικού κέντρου με Beach Πarty, πριν εκκινήσει το επόμενο πρωί (14/6) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα υπερσύγχρονα γήπεδα για αθλήματα άμμου που κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, τριών μηνών!
Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι εργάστηκαν, οι εργολάβοι, η Ομοσπονδία Xάντμπολ, αλλά και εκείνοι που στήριξαν το έργο από την πρώτη στιγμή.
Είμαστε πανέτοιμοι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.
Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, να ξεκινήσουν οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Εφήβων και Νεανίδων κι αμέσως μετά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Ανδρών και Γυναικών, όπου περιμένουμε 1.200 και πλέον αθλητές από 64 χώρες.
Είναι μία μεγάλη στιγμή και για μένα προσωπικά αλλά και για τη χώρα μας που καταφέραμε να δημιουργήσουμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τη μεγαλύτερη πανελληνίως μόνιμη εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας.
Αθλήματα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που ήταν στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Εξελίσσουμε τις δράσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση μέσω της στενής συνεργασίας που έχουμε με τους φορείς του τουρισμού εντός και εκτός Κρήτης.
Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ένα μέρος του ονείρου που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τότε δηλαδή που διεκδικήσαμε τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και τους αναλάβαμε. Θέλαμε και πετύχαμε να έχουμε να έχουμε έτοιμες τις εγκαταστάσεις, ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων!
Αυτό δείχνει μία νέα Ελλάδα που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει κοντά του. Όλα στην ώρα τους με διαφάνεια και ταχύτητα, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στενή συνεργασία με όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες κι όλη την αθλητική οικογένεια.
Όλα θα είναι έτοιμα λοιπόν την Τρίτη στις 14 Ιουνίου για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball αλλά και για όλους εκείνους που θα έρθουν εδώ στην Παραλία του Καρτερού να παρακολουθήσουν τους θεαματικούς αγώνες.
Το σημαντικό είναι πως μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διοργανώσεις θα προχωρήσουμε σε μία σειρά άλλων, τις οποίες ήδη έχουμε συμφωνήσει με άλλες ομοσπονδίες όπως η ΕΟΠΕ. Στόχος μας, του χρόνου που είναι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, να έχουμε καλλιεργήσει μια κουλτούρα για τα αθλήματα παραλίας.
Εδώ προγραμματίζουμε να φιλοξενηθούν και άλλα μικρότερα αθλήματα, που δεν έχουν στέγη, γιατί είναι λιγότερο δημοφιλή. Για εμάς όμως στο Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υπάρχει αυτή η διάκριση! Όλα τα αθλήματα μετράνε και τα υπολογίζουμε».

dron2 prop
WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.24.45 karteros3
dron1 prop
WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.24.45 karteros2
WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.24.45 karteros4
WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.24.45 karteros1
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ