Απόστολος Τζιτζικώστας, Λευτέρης Αυγενάκης και Βούλα Πατουλίδου εγκαινίασαν την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των γηπέδων του «Ποσειδώνιου» Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Απόστολος Τζιτζικώστας, Λευτέρης Αυγενάκης και Βούλα Πατουλίδου εγκαινίασαν την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των γηπέδων του «Ποσειδώνιου» Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Το έργο της αναβάθμισης και του εξοπλισμού του «Ποσειδώνιου» αθλητικού κέντρου Θεσσαλονίκης, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελου Χαριστέα.

Ο εξοπλισμός του «Ποσειδωνίου» και η αναβάθμιση των υποδομών του, μιας από τις πιο σημαντικές δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί νέες, καλύτερες συνθήκες άθλησης και ασφάλειας για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τα γήπεδα καθημερινά.

Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν νέα δάπεδα στα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης και τοποθετήθηκαν σύγχρονα όργανα εξωτερικού χώρου.

Ο κ. Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Σε συνεργασία με τους Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης υλοποιούμε 17 αθλητικά έργα, με τα οποία αναβαθμίζουμε τα δημόσια αθλητικά κέντρα, για να μπορούν πραγματικά να τα χαίρονται και να τα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά με όσα εργαλεία και δυνατότητες διαθέτουμε την πρόσβαση των συμπολιτών μας στον αθλητισμό, γιατί πιστεύουμε στις αξίες του αλλά και στην ψυχαγωγία και τη χαρά που δίνει το παιχνίδι και η άθληση μαζί με φίλους».

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια: «Πέρα από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ως διοίκηση της Περιφέρειας υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι από τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια. Και γι’ αυτό το λόγο, με την παρέμβαση μας θα πετύχουμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας με δύο βασικές παραμέτρους: Πρώτον, τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση πόρων για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης, θέρμανσης, ψύξης και γενικότερα λειτουργίας των κτιρίων. Δεύτερον, εξίσου σημαντική είναι και η περιβαλλοντική διάσταση της παρέμβασής μας, ειδικά σε μία περίοδο που οι ενεργειακές προκλήσεις θα κορυφωθούν».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που υλοποιεί η Περιφέρεια στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο μάλιστα προγραμματίζεται να συνεχιστεί και στη νέα προγραμματική περίοδο, με περισσότερους πόρους και σε περισσότερα αστικά κέντρα.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, υλοποιούμε δεκάδες έργα δημιουργίας χώρων πρασίνου και δημόσιων χώρων, στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι έργα σε Δήμους και γειτονιές μας, που αλλάζουν όχι μόνοι την εικόνα, αλλά την ίδια την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, με καλύτερη και ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, για να μπορούν να τους χαρούν, με τα παιδιά, την οικογένεια, τους φίλους τους. Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: Η Μακεδονία του 2030, η Περιφέρεια που χτίζουμε, θα είναι σύγχρονη και έξυπνη, μα κυρίως θα είναι πράσινη και ανθρώπινη. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παραδίδουμε οχτώ ανακαινισμένα γήπεδα στο αθλητικό κοινό της πόλης και στα αθλητικά σωματεία, εδώ στο ‘Ποσειδώνιο’. Πρόκειται για εγκαταστάσεις, που έχουν συνδεθεί με την Ιστορία του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ήδη από την Περιφέρεια έχουν εγκριθεί 3,5 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σημαντικών αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και πλέον ωριμάζουμε μελέτες, ώστε στο νέο ΕΣΠΑ να μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για περισσότερα έργα, τα οποία ενισχύει ο Περιφερειάρχης. Πρόκειται για έργα ανακαίνισης, αναβάθμισης και εξοπλισμού των δημόσιων αθλητικών υποδομών, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους για πολλά χρόνια. Σε αυτή την υπερπροσπάθεια για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε έναν πολύτιμο και μόνιμο σύμμαχο: την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τη Βούλα Πατουλίδου και όλα τα στελέχη, που με μεγάλη αγάπη και πάθος προωθούν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε κι από αυτά κρινόμαστε όλοι».
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ