ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για την έλλειψη ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ-ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Τάκη Θεοδωρικάκο με κοινή επιστολή τους ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για την έλλειψη ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Τάκη Θεοδωρικάκο με κοινή επιστολή τους ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ

ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ εκφράζοντας τον προβληματισμό και την αγωνία τους για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης με κοινή επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως επισημαίνουν το προεδρικό διάταγμα 7/2017 που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποτέλεσμα «αφενός να μπει λουκέτο σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, αφετέρου άφησε υποστελεχωμένα τα περίφημα «πολυδύναμα» τα οποία σήμερα λειτουργούν με μόλις το 40 % της δύναμής τους. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι. Η αγανάκτηση των πολιτών καθημερινά μεγαλώνει, γιγαντώνεται καθώς αντιμετωπίζουν φαινόμενα που δεν συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και υποσκάπτουν παράλληλα τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Η τοπική αυτοδιοίκηση κι εμείς ως εκπρόσωποι της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους 38 δήμους της ΠΕΔ-ΚΜ που την αποτελούν, δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε αμέτοχοι» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ενώ γίνεται αναφορά ότι και πολλοί άλλοι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το επίπεδο της αστυνόμευσης.

Ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος ζητούν:

  • άμεση ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε προσωπικό και εξοπλισμό.
  • να αναθεωρηθεί εδώ και τώρα το ΠΔ του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε τεράστια κενά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια.

Επιπλέον ζητούν να ορισθεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να του προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που καθιστούν επιβεβλημένη την παρέμβασή του, αλλά και να συνεργασθούν μαζί του ώστε να επιλυθεί αυτό το μείζον θέμα, που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ