Ικανοποίηση Ζέρβα για την έγκριση του ΣΒΑΚ: Είναι το σύνταγμα για τα θέματα κυκλοφορίας στην πόλη-Αίτημα Ζέρβα για περισσότερους τροχονόμους και έμφαση στην αστυνόμευση

Ικανοποίηση Ζέρβα για την έγκριση του ΣΒΑΚ: Είναι το σύνταγμα για τα θέματα κυκλοφορίας στην πόλη
Την ικανοποίησή του για την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για άλλη μία θετική εξέλιξη για την πόλη.
Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΣΒΑΚ αποτελεί το «σύνταγμα» για τα ζητήματα κυκλοφορίας, που μάλιστα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης να εξασφαλίζει επιπλέον χρηματοδοτήσεις μέσα από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα αλλά και να προχωρά στην υλοποίηση παρεμβάσεων που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον. 
Στην τοποθέτησή του στην αποψινή (06/06) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι το ΣΒΑΚ, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και ολοκληρώθηκε από την παρούσα, αποτελεί ένα «βασικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για το ΣΒΑΚ, τόσο τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου όσο όμως και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ. «Πορευόμαστε μαζί, για να φτιάξουμε μια σύγχρονη πόλη κι αυτό φέρνει αποτελέσματα», τόνισε.
Αίτημα Ζέρβα για περισσότερους τροχονόμους και έμφαση στην αστυνόμευση
Το αίτημα για περισσότερους τροχονόμους, ώστε να υπάρξει άμεση και ορατή βελτίωση στο κυκλοφοριακό, αλλά και για έμφαση στην αστυνόμευση, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, επαναδιατύπωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (06/06) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως έθεσε τα ζητήματα αυτά τόσο σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης όσο και σε συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
«Η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα, συνεργάζεται και θα συνεργάζεται με όλους, αλλά θα διεκδικεί αυτά που αξίζει η πόλη και στα ζητήματα της αστυνόμευσης», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως οι αρμόδιες αρχές και η Πολιτεία θα πράξουν όσα πρέπει.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει και τι κάνει η Δημοτική Αρχή και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία, που έχει και την κύρια αρμοδιότητα.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για σειρά παρεμβάσεων από πλευράς Δήμου με αναπλάσεις, νέο φωτισμό, ενίσχυση της εμπορικότητας δρόμων, ακόμη και με εκδηλώσεις και καλές χρήσεις που δίνουν ζωή σε γειτονιές. 
Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, σημείωσε ότι «η Δημοτική Αστυνομία είναι παντού στους δρόμους», τονίζοντας ωστόσο ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παράλληλα λειτουργεί με μόλις 81 άτομα, ενώ η οργανική της δύναμη προβλέπει 350 στελέχη.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ