Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιωάννη Τουμαζή

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιωάννη Τουμαζή

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιωάννη Τουμαζή, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις εξελίξεις αναφορικά με τη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και ζητήματα που άπτονται της διαχρονικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού.

Με τη λειτουργία του, από την 1η Ιουλίου, το Υφυπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μέσω, μεταξύ άλλων, της προετοιμασίας κοινών δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τουμαζής απηύθυνε πρόσκληση στη Λίνα Μενδώνη να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου. Η Υπουργός απεδέχθη την πρόσκληση, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι στη διάθεση του Υπουργού και του Υφυπουργού να παράσχει την αρωγή του σε όποια ζητήματα χρειαστεί, τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου πολιτισμού, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Στη συνάντηση παρίσταντο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και η ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ