Μνημεία της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μικροί μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών – Κ. Ζέρβας: «Είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη μας αύριο θα είναι πολύ καλύτερη»

Ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, ο Άγιος Δημήτριος αλλά και οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου είναι μόνον ορισμένα από τα μνημεία και τα εμβληματικά γλυπτά της πόλης τα οποία δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά οι μικροί μαθητές που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
«Βλέποντας σήμερα μέσα από τα μάτια των παιδιών, είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη μας αύριο θα είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα (02/06) μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου το περίπτερο 16 της ΔΕΘ, όπου εκτίθενται τα έργα των παιδιών, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης «Thess Clean – Thess Green».


Ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε συγκινημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν την πόλη και αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον. 
Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται επισήμως στις 6.00 σήμερα το απόγευμα, θα λειτουργήσει στους χώρους της ΔΕΘ (περίπτερο 16) μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook