Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την Πρόεδρο της Γεωργίας Salome Zourabichvili

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Γεωργίας Salome Zourabichvili, κατόπιν πρωτοβουλίας της τελευταίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη την ομόλογό της για τη χθεσινή εθνική εορτή της Γεωργίας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, 30 χρόνια μετά την σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας αναφέρθηκε στην κατάσταση ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσσετίας, έπειτα από την εξαγγελθείσα για τον Ιούλιο διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων της

Αμπχαζίας και της Νότιας Οσσετίας και υποστηρίζει την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για τις επιπτώσεις που έχει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook