Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Α.Ε. Veaceslav Dobinda

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Α.Ε  Veaceslav Dobinda, συνοδευόμενος από τη Σύμβουλο Διμερούς Συνεργασίας  του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, κα Cristina Burian και την Α’ Γραμματεύς της Πρεσβείας της Μολδαβίας στην Ελλάδα, κα Cristina Nani, επισκέφθηκαν την Παρασκευή ( 19/5) τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Υπουργός συνεχάρη τον  κ. Αυγερινο για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και παράλληλα  τον ενημέρωσε πλήρως για τους χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Μολδαβία, αλλά και για τις συντονισμένες ποικίλες ενέργειες που υλοποιούνται για την ανακούφισή τους. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που έχουν βρεθεί στη δίνη του πολέμου, επισημαίνοντας ότι το 10% των προσφύγων είναι παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέπτυξε τη δυνατότητα βοήθειας και συμπαράστασης του Ε.Ε.Σ. στους πρόσφυγες της Ουκρανίας οι οποίοι διαβιούν πλήρως εντός της Μολδαβίας, τονίζοντας ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας που θα αποσκοπεί στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου που προκάλεσε ο καταστροφικός πόλεμος, αποστέλλοντας ανάλογη βοήθεια.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ