Μ. Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών-Ομιλία υφυπουργού σε συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

21 Μαΐου 2022

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Εργαζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας και ενίσχυσης κάθε οικογένειας, κάθε γονέα, κάθε παιδιού». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί».

Όπως τόνισε η υφυπουργός, «η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών, κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις». «Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και δράσεις αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των οικογενειών και βελτιώνουμε τις συνθήκες και την ποιότητα διαβίωσής τους. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και εφαρμόζουμε πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, πρόοδο και ευημερία» υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια η υφυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τα έργα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η κα Συρεγγέλα μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη θέσπιση άδειας πατρότητας, το νέο πλαίσιο γονικών αδειών, την καθιέρωση ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για γονείς, τη διεύρυνση της χρηματοδότησης για το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, τις «Νταντάδες της γειτονιάς», τους χώρους φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις και το Σήμα Ισότητας για επιχειρήσεις που αναπτύσσουν πολιτικές για την αντιμετώπιση των στερεοτυπικών έμφυλων ρόλων. «Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας και προστατεύουμε τους πολίτες μας. Κάνουμε τη ζωή όλων πιο ασφαλή, πιο εύκολη και ποιοτική, θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο και οδηγούμε την Ελλάδα μπροστά» κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ