Την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ τίμησε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τη γυναίκα σύμβολο, την παγκόσμια Ελληνίδα, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, στις 18 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης, αναφέρθηκε στην τιμώμενη προσωπικότητα, τονίζοντας ότι: «Για όλα όσα συμβολίζετε και εκπροσωπείτε, σας αναγνωρίζουμε ως πρέσβειρα της Ελλάδας, ανά τον κόσμο. Ως Ελληνίδα διανοούμενη, με προφανή την επίτευξη πνευματικών υπερβάσεων, αλλεπάλληλων επάθλων σοφίας και αυθεντικών υπηρεσιών σας, προς την επιστήμη και τα γράμματα».

Στην κυρία Αρβελέρ επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου τιμητική αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Περιστερίου, το επίσημο έμβλημα και μετάλλιο της πόλης, καθώς και το λεύκωμα «Περιστέρι: Όψεις της Ιστορίας της πόλης και του Δήμου».

Η κυρία Αρβελέρ ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή, η εκδήλωση που διοργάνωσε για την ίδια ο Δήμος Περιστερίου.

Προηγήθηκαν ομιλίες από τον Μητροπολίτη Περιστερίου – Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Γρηγόριο, τον Ποιητή – Φιλόσοφο Τίτο Πατρίκιο, τον Καθηγητή Νομικής Σχολής και πρ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκο Κούκη και την Περιστεριώτισσα Φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Χριστίνα Μυκωνιάτη.

Παρέστη ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές, γραμμάτων και τεχνών, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Η τιμητική εκδήλωση έκλεισε με εξαίσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στην Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, με την εθελοντική συμμετοχή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας κας Ηρούς Σαΐα.

Παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας Γιώργος Τσαλίκης και διοργάνωσε η κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ).

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook