Ολοκληρώθηκε η 7η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των ΓτΚ εντός της Ουκρανίας. Για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την υποστήριξη των εκτοπισμένων ανθρώπων από την Ουκρανία συμπληρώνοντας 85 ημέρες δράσης στα δυτικά σύνορα της χώρας με τη Ρουμανία καθώς και εντός της Ελλάδας όπου μέχρι σήμερα έχουν καταφύγει περισσότεροι από 26.000 διεθνώς εκτοπισμένοι.
Η 7η αποστολή ολοκληρώθηκε στις 17 Μάϊου 2022, με την ασφαλή διανομή υγειονομικού υλικού σε 5 τοπικές νοσοκομειακές δομές εντός της Περιφέρειας του Τσερνίβτσι, ακολουθώντας την αποστολή της 27ης Απριλίου, κατά την οποία είχε παραδοθεί υλική βοήθεια σε 2 ακόμη τοπικές ιατρικές δομές. Η 7η και πιο πρόσφατη αποστολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Americares και σε συνεργασία με την Odyssea, η οποία παραχώρησε μία εξοπλισμένη Ιατρική Κινητή Μονάδα για την εξυπηρέτηση των σκοπών των ΓτΚ.

Παράλληλα οι Γιατροί του Κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν ιατρεία πρώτων βοηθειών στο Siret και τη Suceava, όπου καθημερινά εισέρχονται εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία αναζητώντας προστασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Γιατροί του Κόσμου από την πρώτη μέρα δράσης έχουν συγκεντρώσει και διαθέσει περισσότερους από 67 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στην αποστολή τους στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, έχουν συμμετάσχει πάνω από 40 εκπαιδευμένοι εθελοντές. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου φιλοξενούν στα στεγαστικά τους προγράμματα όσους έχουν ανάγκη από κατάλυμα, ενώ στα Ανοικτά Πολυϊατρεία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν ψυχοκοινωνική και υλική βοήθεια (kit τροφίμων για την κάλυψη βασικών αναγκών). Τέλος, με τη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Βοήθειας (Help Desk) εξυπηρετούν Ουκρανούς πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια συμπεριλαμβανομένων της διασύνδεσης, της διερμηνείας και του προσανατολισμού. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί μέσα από τις υπηρεσίες του Γραφείου βοήθειας παραπάνω από 1.700 πρόσφυγες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 632 είναι ανήλικοι.

Μετρώντας ήδη περισσότερες από 80 μέρες συνεχούς δράσης για την υποστήριξη του Ουκρανικού λαού, οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν καθημερινά τις παρεμβάσεις τους για όσο καιρό χρειαστεί.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά  εθνικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία).

Είναι μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εμποδίων στην Υγεία. Λειτουργώντας αδιάλειπτα τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου-Ελλάδας κατέχουν μια σημαντική θέση στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση που προάγει τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής και ανάπτυξης, εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πληττόμενων πληθυσμών.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες Διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook