Ιστορική στιγμή για το Δήμο η επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στις Η.Π.Α.-Η Ομογένεια των Ποντίων αγκάλιασε το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Σημαντική πολυήμερη επίσκεψη, με ιστορικό πρόσημο, πραγματοποίησε στις ΗΠΑ ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους Φώτη Ιασωνίδη και Κορίνα Θεοδώρου. Προσκεκλημένος της Ομογένειας και των Ποντιακών Σωματείων της Αμερικής, το διάστημα 14 έως 19 Μαΐου 2022 συμμετείχε σε εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργάνωσαν οι Ομογενείς και τα Ποντιακά Σωματεία σε πόλεις και πολιτείες της Αμερικής όπως το Ρόουντ Άιλαντ, η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη. Κορυφαία στιγμή και ύψιστη τιμή για την πόλη του και την ιστορία της χαρακτηρίστηκε όταν το Κοινοβούλιο της Πολιτείας του Rhode Island, παρουσία του, ψήφισε για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Εκτενής αναφορά έγινε και στο Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, ένα προσωπικό όραμα του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου που βαίνει προς υλοποίηση. 
1ος Σταθμός – NorwalkΜε την Ομογένεια και την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στις ΗΠΑ ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τίμησε τη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας

Με αυτοπρόσωπη παρουσία συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης που λαμβάνουν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, προκειμένου να παρουσιάσει το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, που θα στεγάζει τον πολιτισμό των Ποντίων.
Πρώτος σταθμός του ήταν το Norwalk στο Connecticut. Ένα «ποντιακό χωριό» με 500 περίπου ποντιακές οικογένειες, οι οποίες μιλάνε ποντιακά, μαγειρεύουν ποντιακά φαγητά και διατηρούν ζωντανή την ποντιακή παράδοση. Οι πρώτοι Πόντιοι ήρθαν στο Norwalk πριν από 110 χρόνια περίπου και μερικοί από αυτούς ήρθαν κατευθείαν από τον Πόντο.

Δείτε Περισσότερα Εδώ3ος Σταθμός – Rhode IslandΎψιστη τιμή για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη! Ύψιστη τιμή για την ιστορία!

Το Κοινοβούλιο της Πολιτείας του Rhode Island κατά την 3η ημέρα της επίσκεψης του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και της Ελληνικής Αποστολής στις ΗΠΑ επιφύλαξε μια μεγάλη τιμή και έκπληξη.
Κατατέθηκε ψήφισμα για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τον Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη, το οποίο και υπερψηφίστηκε. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στο Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό και αφού αναφέρθηκε η ελληνική παρουσία από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και το έργο, οι Γερουσιαστές χειροκρότησαν το Δήμαρχο αποδίδοντας τιμή στην πόλη.

Δείτε Περισσότερα Εδώ4ος Σταθμός – Νέα Υόρκη
2ος Σταθμός – ΒοστώνηΣτη Βοστώνη ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος φιλοξενούμενος του Πρόεδρου του Συλλόγου Ποντίων Παναγία Σουμελά Γιώργου Γιαλτουρίδη

• Οι πρώτοι Έλληνες που υπέγραψαν το βιβλίο επισκεπτών στο Ναυτικό Μουσείο

Στη Βοστώνη βρέθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μαζί με τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους Φώτη Ιασωνίδη και Κορίνα Θεοδώρου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στα πλαίσια της πολυήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αφορμή τους εορτασμούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, φιλοξενούμενος των Ποντιακών Σωματείων.
Στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Παναγία Σουμελά Βοστώνης κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης, πέραν των εκδηλώσεων, την επίσκεψη στο προξενείο και του δείπνου που τους παρέθεσε, τους έκανε την τιμή να επισκεφθούν το Ναυτικό Μουσείο της Βοστώνης όπου είχαν μια ιδιωτική ξενάγηση από την διευθύντρια του Μουσείου και έμαθαν μία εκπληκτική ιστορία.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών στο χώρο όπου φυλάσσεται το ημερολόγιο και το οποίο δεν είχε εκτεθεί ποτέ ξανά στο κοινό. Η τιμή ήταν μεγάλη καθώς ήταν οι πρώτοι Έλληνες που υπέγραφαν το βιβλίο.

Δείτε Περισσότερα Εδώ4ος Σταθμός – Νέα ΥόρκηΟ Δήμαρχος στην Νέα Υόρκη για την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας
Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Ανήμερα της 103ης Επετείου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τελευταία ημέρα της επίσκεψης στις ΗΠΑ, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η Ελληνική Αποστολή είχαν συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα και τον ενημέρωσαν για το Ελληνικό και το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.
Στη συνέχεια από το Bowling Green, στο κέντρο της Νέας Υόρκης ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που τέτοια ημέρα τιμάται από όλους τους Έλληνες. «Δέος και συγκίνηση! Δεν ξεχνώ! Ειλικρινά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το δέος και την συγκίνηση που μπορεί να νιώσει ένας Έλληνας στην καρδιά της Νέας Υόρκης όπου είδε την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας δίπλα στην Αμερικανική, άκουσε τον Εθνικό Ύμνο και απεύθυνε χαιρετισμό στους Ομογενείς μας. Απλά Συγκλονιστικό! Μεγάλη συγκίνηση για τις στιγμές που αξιώθηκα να ζήσω ανάμεσα στους Ομογενείς μας. Τους ευγνωμονώ», δήλωσε.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση Εδώ
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ