Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας στα εγκαίνια της έκθεσης «Connected»

          Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Connected», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

          Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φέρει τον τίτλο «Connected – Η Ιστορία των υπολογιστών και η ζωή με το διαδίκτυο». Είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή επανάσταση και τις επιδράσεις της και απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά.

          Ο κ. Χαριστέας στην ομιλία του σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας. «Τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες έχουν ήδη επενδύσει και εδραιωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Ένας από τους στόχους της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η γρήγορη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η έκθεση ‘Connected’ ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού και κουμπώνει στην πρόθεση της Περιφέρειας να αναπτύξει στο μέλλον τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών και της νέας γενιάς. Δηλαδή να αναπτύξει την Ψηφιακή Κουλτούρα του τόπου μας. Με τελικό στόχο να μετατρέψουμε την  Περιφέρεια σε e-Περιφέρεια», σημείωσε.

          Στην τελετή παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία στην παρέμβασή της τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον πολλών ψηφιακών επιχειρήσεων. Το ισχυρό ατού της πόλης είναι οι άνθρωποί της και τους ανθρώπους ποτέ και κανένας υπολογιστής δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει».

          Η έκθεση, την οποία εγκαινίασε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook