ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ (Ho Chi Minh – Saigon – Vietnam)

Ανόι, 18.5.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Εθνοσυνέλευση της χώρας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της Vương Đình Huệ.

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στον Κόλπο Χα Λονγκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και επισκέφθηκε την παλιά συνοικία του Ανόι.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Χο Τσι Μιν.

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

Χο Τσι Μιν, 19.5.2022

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βιετνάμ, μετέβη στη Χο Τσι Μιν, όπου την υποδέχθηκε στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας o Πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης Phan Văn Mãi.

Απαντώντας στην προσφώνηση του Πρόεδρου της Λαϊκής Επιτροπής στο δείπνο που παράθεσε προς τιμήν της, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς, αλλά και εκ μέρους του ελληνικού λαού, για τη θερμή φιλοξενία που μου επιφυλάξατε εδώ, στην πόλη που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη της χώρας.

Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που επισκέπτομαι την Ho Chi Minh, πόλη με εξέχουσα ιστορική και πολιτική σημασία. Οι κάτοικοι της πόλης, όπως άλλωστε και όλου του Βιετνάμ, βίωσαν στο παρελθόν δύσκολες εποχές πολέμου, στερήσεων και σκληρών δοκιμασιών.

Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου, καθώς βλέπω ότι η πόλη δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν αλλά και λαμπρό μέλλον. Είναι εμφανές ότι σήμερα η Ho Chi Minh αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο και κινητήρια δύναμη της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

Παρά τη γεωγραφική απόσταση, οι χώρες μας συνδέονται με στενή φιλία, που εδράζεται σε σταθερές βάσεις και σε κοινές αξίες στις διεθνείς σχέσεις. Η Ελλάδα και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, τις οποίες προσεγγίζουν βάσει των ίδιων αρχών: ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και απόρριψη της βίας και της απειλής χρήσης βίας.

Ευελπιστώ η επίσκεψή μου στην ιστορική πόλη σας να δώσει έναυσμα για την ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα, ειδικότερα στους τομείς της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Με αυτές τις σκέψεις επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ επιτυχία στο έργο σας, καθώς και ευημερία και ευτυχία στους κατοίκους της πόλης, όπως και σε όλο τον λαό της φίλης χώρας του Βιετνάμ».

Χθες η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Χο Τσι Μιν, ενώ σήμερα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης, στον Ναό του Βασιλιά Χουνγκ και στην Παγόδα του Αυτοκράτορα Τζέιντ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook