Συμμαχία φορέων για να χτυπηθεί το φαινόμενο της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών – Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Σήμερα (17/05) το θέμα αυτό αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 
«Και στο θέμα αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ως επισπεύδων. Είμαστε επίμονοι και θα έχουμε αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζητώντας τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπει ένα τέλος σε κάθε ενέργεια που έχει να κάνει με περιβαλλοντικές παραβάσεις. «Η κακή εικόνα που δημιουργείται στην πόλη και αυτά τα φαινόμενα κλοπής από τον Δήμο και κατ’ επέκταση από τους ίδιους τους δημότες πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα είναι διαρκείς και αποτυπώνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, για τη διαμόρφωση πράσινων σημείων αλλά και για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια διευρυμένη συμμαχία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την παράνομη αφαίρεση ανακυκλώσιμων υλικών, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ζήτησε «γρήγορα αποτελέσματα» και επεσήμανε ότι οι κλοπές αφορούν μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.    

Ο Εντεταλμένος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας
«Τις επόμενες μέρες ο συντονισμός των φορέων και των υπηρεσιών θα είναι και πρακτικός. Θα πάμε δηλαδή έξω στο πεδίο, ώστε να παρακολουθήσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος όλη τη διαδρομή και να χτυπήσουμε ανάλογα αυτό το κύκλωμα», είπε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Δημαρχείο εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τη νομοθεσία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες κάθε φορέα, ώστε να υπάρξουν σχεδιασμός ενεργειών και συντονισμός σε όλα τα στάδια του φαινομένου.
Από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του τομέα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ