Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ-Νέο αρδευτικό δίκτυο κατασκευάζει στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα διοίκηση καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος των θεσσαλικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων και αναφέρθηκε στη αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συνδέσμου και της Περιφέρειας που οδηγεί σε επενδύσεις 1,5 δις ευρώ στη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο υψηλό ενεργειακό κόστος και τις επιπτώσεις του στην παραγωγική διαδικασία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίζουν στο δρόμο της συνέργειας και της συνεργασίας προκειμένου το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΘΕΒ ο Πρόεδρος Γιώργος Ρουπακιάς, οι Αντιπρόεδροι Γιώργος Καρκανιάς, Βάιος Μπρέτας και Βασίλης Σαγρής, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Γιακουβής, ο Οικονομικός Επόπτης Βασίλης Γουγουλιάς και η Γενική Διευθύντρια Έλενα Καματέρη.

Νέο αρδευτικό δίκτυο κατασκευάζει στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο της κατασκευής νέου αντλητικού συγκροτήματος και υπόγειου δικτύου άρδευσης στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό το έργο προϋπολογισμού ένταξης 600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του αντλητικού συγκροτήματος στο Βλαχογιάννι δινοντας λύση το πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής και του καθημερινού μόχθου με την επίλυση μικρών προβλημάτων που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη δύσκολη καθημερινότητα που διανύουμε»» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Πρόκειται να υλοποιηθούν:

1. Εκσκαφές για την τοποθέτηση των νέων αγωγών άρδευσης από PVC με D200 mm, D225 mm, D 280 MM, D400 MM, στην ίδια θέση με αυτή των παλαιών. Οι νέοι αγωγοί θα είναι ίδιας διατομής με αυτούς που αντικαθιστούνται και θα συνδεθούν με ειδικά τεμάχια στις υφιστάμενες παροχές και την υφιστάμενη δεξαμενή αποθήκευσης.

2. Τοποθέτηση υποβρυχίου αντλητικού συγκροτήματος παροχής 200 m³/h και μανομετρικού ύψους 180 m, κατάλληλο για άντληση ύδατος σε βάθος 50 m μέσω υδραυλικής στήλης από χαλυβοσωλήνες διαμέτρου 5” συνοδευόμενο από την υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του αντλιοστασίου αυτού.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ