Με τις βραβεύσεις των παραγόντων μπάσκετ της Κρήτης «έπεσε» η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90α «γενέθλια» της FIBA

Με τις βραβεύσεις των κορυφαίων παραγόντων του κρητικού μπάσκετ και φυσικά τις απονομές στις νικήτριες ομάδες του τουρνουά 3Χ3, έπεσε η αυλαία στο Ηράκλειο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA.

Εκδηλώσεις που στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και μαζική προσέλευση του κοινού που είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με μεγάλες μορφές του παγκόσμιου και φυσικά του ελληνικού μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Βαγγέλης Λιόλιος, προλογίζοντας τις βραβεύσεις των παραγόντων, τόνισε:

«Το μυστικό επιτυχίας των ομάδων όλων των αθλημάτων, είναι οι παράγοντες, αυτοί δημιουργούν το όραμα. Βραβεύσεις όπως αυτές, δημιουργούν το κίνητρο για την παραγωγή παραγόντων που είναι απαραίτητοι για το οικοδόμημα του αθλήματός μας».

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξήρε την διαχρονική προσφορά των παραγόντων: «Στο πρόσωπο καθενός εκ των τιμώμενων, βραβεύουμε όλους τους παράγοντες που αφανώς κοπιάζουν για να αναδειχθεί το άθλημά τους. Έχω τη μεγάλη χαρά να γνωρίζω έναν προς έναν όσους βραβεύονται σήμερα και ξέρω τον αγώνα τους».

Ο κ. Αυγενάκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων στον τόπο καταγωγής του: «Κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο ένα φανταστικό τριήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο για την άριστη συνεργασία που έχουμε από την αρχή της εκλογής του».

Οι παράγοντες του μπάσκετ της Κρήτης που βραβεύθηκαν σήμερα στη …σκηνή του «Λίντο», ήταν οι Γιάννης Ασπραδάκης, Γιάννης Καλαϊτζάκης, Μπάμπης Μαρκάκης, Νίκος Σαραντινός, Μάνος Σφακιανάκης, Γιώργος Χαλαμπαλάκης, Μανώλης Παπακαλιάτης, Κωστής Ζομπανάκης (οι δύο τελευταίοι απουσίασαν καθώς βρίσκονται εκτός Κρήτης).

Παναγιώτης Γιαννάκης που παρακολούθησε από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, συναντώντας παλιούς φίλους από το χώρο του κρητικού μπάσκετ και όχι μόνο, στάθηκε στην επιρροή που έχουν τέτοιου είδους event στα νέα παιδιά:

«Είναι πολύ ωραίο που αρκετός κόσμος και ειδικότερα οι νέοι, γνώρισε αυτές τις προσωπικότητες που πέτυχαν πολλά στην καριέρα τους, κάνοντας γνωστό το κρητικό μπάσκετ, εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να δώσουμε ανάλογες ευκαιρίες στα νέα παιδιά, με τη βοήθεια των φορέων του αθλήματος, της Ομοσπονδίας μας και φυσικά της FIBA που έχουν εξυψώσει το άθλημά μας. Αλλωστε στόχος όλων μας είναι να βλέπουμε το ελληνικό μπάσκετ, αν όχι στην κορυφή, μέσα στα κορυφαία του κόσμου».

Αναφερόμενος στο παρόν του κρητικού μπάσκετ, ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας και από τους πιο πετυχημένους ομοσπονδιακούς προπονητές, δήλωσε: «Πιστεύω ότι το μπάσκετ της Κρήτης έχει τη δυνατότητα να δει καλύτερες μέρες. Ικανότητες υπάρχουν αλλά χρειάζεται μεράκι και σκληρή δουλειά για να ξεδιπλωθούν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

* Τα μετάλλια στις νικήτριες ομάδες των ηλικιακών τουρνουά 3Χ3, πραγματοποίησαν οι κ. Αυγενάκης, Λιόλιος, Ζερβός (πρόεδρος ΕΑΚΗ), Μάικ Μπατίστ, Ντορόν Τζάμσι, Γιώργος Καλαϊτζής.

*Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του «Λίντο», αγώνας εκμάθησης με αμαξίδια, με τη συμμετοχή παιδιών και μελών της ομάδας ΑΣΚΑ Ηράκλειο ενώ το παρών έδωσαν και οι κ. Λιόλιος, Αυγενάκης.

*Όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων (από τα Περίπτερα των κοινωνικών δομών) σε συνεργασία με τη διεθνή διοργάνωση Lionsclubs, διατίθενται για την αγορά ενός θερμικού κυκλοποιητή για παιδιά με καρκίνο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ