Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε όλες τις οικογένειες της χώρας στην πράξη με μέτρα και δράσεις

Μήνυμα της υφυπουργού για τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μέσα σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ενισχύουμε τον θεσμό της οικογένειας, στηρίζουμε τις μητέρες και τους πατέρες και το αποδεικνύουμε με τα μέτρα και τις δράσεις που λαμβάνουμε. Δεν μένουμε σε ευχολόγια και δεν θυμόμαστε τις οικογένειες μία μέρα τον χρόνο, αλλά ασκούμε καθημερινά κοινωνική πολιτική στην πράξη». Αυτό είναι το μήνυμα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

Όπως αναφέρει η κα Συρεγγέλα, «θωρακίζουμε τις οικογένειες με μέτρα κοινωνικού περιεχομένου, με μέτρα που προωθούν την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, όπως οι νέες άδειες που θεσπίσαμε με τον εργασιακό νόμο (γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα, άδειες πατρότητας, ευέλικτες μορφές εργασίας). Επίσης, στηρίζουμε τους γονείς και κυρίως τις εργαζόμενες μητέρες με το νέο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», με τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις και με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να φροντίσουν το παιδί τους και στη συνέχεια δυσκολεύονται να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με συγκεκριμένα μέτρα αγωνιζόμαστε για την ευτυχία, την ασφάλεια και την ενίσχυση όλων των οικογενειών της χώρας στην πράξη».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ