Τον ποταμό Λείψιμο σε μήκος 9 χιλιομέτρων καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Βαμβακού και Σταυρό Φαρσάλων

Τον ποταμό Λείψιμο σε μήκος 9 χιλιομέτρων καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες καθαρισμού του ποταμού Λείψιμου, σε μήκος 9 χιλιομέτρων, στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών, δέντρων και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες προληπτικές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Μηχανήματα επιχειρούν:

-για τον καθαρισμό του ποταμού, σε μήκος 7 χιλιομέτρων περίπου, από την εκβολή του Λείψιμου στον Ιταλικό, έως την Τοπική Κοινότητα Γοργοβιτών και

-για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών εντός της κοίτης του ποταμού, σε μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου, έως την Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων.

Οι καθαρισμοί γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμοί ποταμών και συλλεκτήρων Π.Ε. Καρδίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης της, στον Δήμο Παλαμά και στον Δήμο Καρδίτσας.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Βαμβακού και Σταυρό Φαρσάλων

Έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Βαμβακού και στο Σταυρό Φαρσάλων. Στην περιοχή κατασκευάζονται σωληνωτοί οχετοί για την διευθέτηση και απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων ενώ αποκαθίσταται το οδόστρωμα σε σημεία όπου είχαν προκληθεί ζημιές από πρόσφατες κακοκαιρίες. Το έργο επαναφέρει τις συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας και λειτουργεί προληπτικά, για την προστασία υποδομών και περιουσιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

>
Facebook