Δ. Μιχαηλίδου: Η παιδική προστασία δεν έχει σύνορα και εθνικότητα – Η διάσωση κάθε παιδιού και κάθε μητέρας από την Ουκρανία είναι υπόθεση όλων μας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η διοικήτρια του ΚΕΑΤ και πρόεδρος του ΔΣ, Σοφία Χαμονικολάου και η Ελπίδα Ευθυμιάτου, εκπρόσωπος της «Ιατρικής Παρέμβασης», υπέγραψαν σήμερα σύμβαση χρησιδανείου, με σκοπό την παραχώρηση κτηρίου για τη φιλοξενία μαμάδων και παιδιών από την Ουκρανία.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της Δόμνας Μιχαηλίδου, ζητήθηκε από το ΚΕΑΤ, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η παραχώρηση ενός προσφάτως ανακαινισμένου, σύγχρονου κτιρίου, 370 τ.μ.,  επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 για τη δημιουργία ξενώνα, ο οποίος θα στεγάσει μαμάδες και παιδιά από την Ουκρανία που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ «Ιατρική Παρέμβαση» θα αναλάβουν πλήρως τις δαπάνες για τη στέγαση και φροντίδα των ανηλίκων, αλλά και για την προσφορά των απαραίτητων σε κάθε παιδί υπηρεσιών (ιατρούς, ψυχολόγους, διερμηνείς κ.λπ.). Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι η απομάκρυνση των μαμάδων και των παιδιών τους από την εμπόλεμη ζώνη, η πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά και η φιλοξενία τους, για όσο χρειαστεί, σε ένα ασφαλές  περιβάλλον.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η παιδική προστασία δεν έχει σύνορα και εθνικότητα. Είμαστε στο πλευρό όλων των παιδιών και των μαμάδων τους που καταφθάνουν από την Ουκρανία. Τους φιλοξενούμε, τους προστατεύουμε και τους προσφέρουμε για όσο καιρό χρειαστεί μια προσωρινή πατρίδα. Γι’ αυτό, με πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, φροντίζουμε ώστε να τους εξασφαλίζουμε τα βασικά τους δικαιώματα. Ευχαριστώ το ΚΕΑΤ, το Μαζί για το Παιδί και την Ιατρική Παρέμβαση, για την άμεση ανταπόκριση σε αυτή την πρωτοβουλία. Η διάσωση κάθε παιδιού και κάθε μητέρας, η επούλωση των πληγών τους και η πρόσβαση τους σε βασικά αγαθά, είναι υπόθεση όλων μας».

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ανέφερε ότι: «Στο «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά για την ευημερία των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς για να αγκαλιάσουμε τα παιδιά και τις μητέρες τους που προσέφυγαν στη χώρα μας από την Ουκρανία με την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας όπου θα τους προσφέρεται στέγη, σίτιση, είδη πρώτης ανάγκης, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση, σε συνεργασία με την «Ιατρική Παρέμβαση». Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που κατόπιν πρωτοβουλίας της παραχωρήθηκε το προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στο κέντρο της Αθήνας για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ξενώνα δυναμικότητας 20 ατόμων».

Η Σοφία Χαμονικολάου, Διοικήτρια του ΚΕΑΤ και Πρόεδρος του ΔΣ, ανέφερε ότι: «Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στέκεται πάντα αρωγός και υποστηρίζει εμπράκτως το έργο σημαντικών φορέων, όπως αυτό του «Μαζί για το παιδί» και της ΑΜΚΕ «Ιατρική Παρέμβαση». Με την υπογραφή του εν λόγω χρησιδανείου γινόμαστε αλληλέγγυοι μιας μεγάλης προσπάθειας για την προστασία και την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων ανηλίκων. Είμαστε εδώ, γιατί είμαστε αλληλέγγυοι και θα στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο τη διασφάλιση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Ελπίδα Ευθυμιάτου, εκπρόσωπος της Ιατρικής Παρέμβασης, δήλωσε ότι: «Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εργασίας, που ενστερνίζεται το έργο που παρέχει η οργάνωσή μας, καθώς και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκτοπισθέντες από την Ουκρανία, για τη παραχώρηση του κτιρίου για δημιουργία ξενώνα που θα φιλοξενεί μαμάδες με παιδιά από την Ουκρανία. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίζουμε τις δράσεις προσφοράς μας προς κάθε ευάλωτο πληθυσμό».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ