ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ RAYCHELLE OMANO

Προεδρικό Μέγαρο, 9.5.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Raychelle Omamo, με την οποία αντάλλαξε απόψεις για τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και για τις δυνατότητες ενίσχυσης και διεύρυνσής τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και έχει εκφράσει την ανησυχία της για την κατάσταση επί του εδάφους και την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί.

Από την πλευρά της, η κυρία Raychelle Omamo τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, διπλωματική λύση στην κρίση, ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στην περιοχή και να τεθεί τέλος στην τραγωδία που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανίας και ειδικά ο άμαχος πληθυσμός.

Τέλος, η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου της χώρας της για τη δωρεά, εκ μέρους της Ελλάδας, χιλιάδων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς και πρόσκληση προς την κυρία Σακελλαροπούλου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κένυα.

Στη συνάντηση παρέστη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ