Η Πρέσβυς της Ιταλίας, Patrizia Falcinelli, συμμετείχε σήμερα – μαζί με τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο – στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης “Cooperation on vocational education and training”, μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ιταλικών Αστυνομικών Δυνάμεων, εστιασμένη στην επαγγελματική κατάρτιση

Οργανωμένη και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, 27 αστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας – μέρος του Ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών – της «Κρατικής Αστυνομίας» (Polizia di Stato), της Ιταλικής Χωροφυλακής (Arma dei Carabinieri), και της Οικονομικής Φρουράς (Guardia di Finanza).

Με αυτόν τον τρόπο, είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές και τη λειτουργία του συστήματος επιβολής του νόμου στην Ιταλία.

«Η Ιταλία και η Ελλάδα», χώρες φίλες, συμμαχικές και γειτονικές, δεν μπορούν να αγνοούν η μία την άλλη όταν πρόκειται για τη δική τους εσωτερική ασφάλεια», δήλωσε η Πρέσβυς. «Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των Ιταλικών και Ελληνικών Αστυνομικών Δυνάμεων μας επέτρεψε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης πολλών φυγάδων. Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας είναι ωστόσο ακόμη πιο πολλές και οι επιπτώσεις τους επιδεινώνονται ως συνέπεια του τραγικού πολέμου στην Ουκρανία. Για αυτό το λόγο , θεωρώ απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, έχοντας τη συνείδηση ​​ότι τόσο η ασφάλεια όσο και η ευημερία στις κοινωνίες μας εξαρτώνται επίσης από την ικανότητά μας να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε και να αντιπαραθέτουμε – μαζί με τους Έλληνες φίλους μας – τις προκλήσεις που θέτουν τα διεθνή εγκληματικά φαινόμενα».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

>
Facebook