Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά το πέρας των επαφών του στην Ισπανία (Μαδρίτη, 05.05.2022)-Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Ισπανία-Συνάντηση με Πρόεδρο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων, Meritxell Batet

Είχα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη, σήμερα στην Ισπανία, στη Μαδρίτη. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω την Πρόεδρο της Κάτω Βουλής, την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, και να έχω μακρά σειρά διαβουλεύσεων και γεύμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογό μου. 

Οι συζητήσεις κατ’ αρχήν κατέληξαν στην υπογραφή δύο Μνημονίων Συνεργασίας: ενός Μνημονίου για Πολιτικές Διαβουλεύσεις κι ενός Μνημονίου για τη συνεργασία των Διπλωματικών Ακαδημιών.

Αλλά αυτό που ήταν επίσης ενδιαφέρον ήταν η προσπάθεια να μπορέσουμε να έχουμε μια κοινή ανάγνωση μαζί με την Ισπανία, αφενός μεν της κρίσης στην Ουκρανία και των συνεπειών της ρωσικής εισβολής. Αλλά, επίσης, σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν και την Ισπανία και την Ελλάδα, όπως το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, ειδικά στη Λιβύη, αλλά και οι προκλήσεις που η Ελλάδα αντιμετωπίζει από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Ελπίζω ότι οι σημερινές συζητήσεις ήταν ένα σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση των ελληνο-ισπανικών σχέσεων. Και μια συνεισφορά στη στήριξη της Ισπανίας προς την Ελλάδα στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται.  

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ