Το Σούνιο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού επισκέφθηκαν οι Βασιλείς των Βέλγων Philippe και Mathilde

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, τον Βασιλιά Philippe και τη Βασίλισσα Mathilde, υποδέχθηκε σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου και του Θορικού η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η Υπουργός συνόδευσε το βασιλικό ζεύγος στην ξενάγηση, την οποία έκανε στον ναό του Ποσειδώνα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου, καθώς και στο Θορικό, όπου τους Βασιλείς ξενάγησε στο θέατρο, στο πλυντήριο μεταλλευμάτων και στη στοά 3 του ορυχείου, ο διευθυντής των ανασκαφών του Θορικού καθηγητής Roald Doctor.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης η Λίνα Μενδώνη «στο πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, ο πολιτισμός κατέχει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Και για τους δυο αρχαιολογικούς χώρους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο βασιλιάς διαθέτει βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει άριστη συνεργασία με την Βελγική Σχολή των Αθηνών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις αρχαιολογικές έρευνες της Σχολής σε εξέλιξη, στο Θορικό, στο Σίσι και στην Ιτανο, στην Κρήτη».

Το βασιλικό ζεύγος ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο της Βελγικής Σχολής των Αθηνών, καθώς και για τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται από τους Βέλγους ανασκαφείς και τις επιστημονικές τους ομάδες.

Το βασιλικό ζεύγος συνόδευαν  επίσης η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός Petra De Sutter, ο Υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Rudi Vervoort, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Βαλλονίας Pierre-Yves Jeholet. Παρών στις ξεναγήσεις ήταν και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ