ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Νάουσα, 1.5.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας, παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών της Νάουσας.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμάμε σήμερα το Ολοκαύτωμα της Νάουσας που έγινε πριν από 200 χρόνια, και τη θυσία των γυναικών της, που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθερες πέφτοντας με τα μικρά παιδιά τους στον ποταμό της Αράπιτσας, παρά να ζήσουν σκλαβωμένες στα χέρια των Οθωμανών.

Ο μέχρις εσχάτων αγώνας των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης για την ελευθερία τους αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας και ψυχικού μεγαλείου, που θα εμπνέει πάντοτε τις νεότερες γενιές των Ελλήνων».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ