ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 68ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2022.  Οι ένδεκα (11) Κήποι Ευεξίας σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους. Η Έκθεση της Κηφισιάς ξεκίνησε το 1896 και αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον χώρο της ανθοκομίας καθώς και την ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης η οποία άντεξε ακόμα και τα δύο χρόνια των περιορισμών του κορονοϊού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Φίλιππου Χίου καθώς και τη σοπράνο κα Βάσια Ζαχοπούλου. Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Χρίστος Κυριακόπουλος.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ο ιστορικότερος και σημαντικότερος θεσμός της Ανθοκομίας και Κηποτεχνίας της Ελλάδας, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας της πανδημίας για τον παραγωγικό αυτό κλάδο που συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία του ανθρώπου. Το φυτό είναι αυτό που στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας ήταν η χαρά, το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Ο κλάδος της επιχειρηματικής Ανθοκομίας, της αμιγούς παραγωγής, ενώ καλύπτει το 0,05% της γεωργικής γης αποδίδει περίπου το 5% του συνολικού αγροτικού εισοδήματος της χώρας μας. Πιστεύουμε στη δυναμική του και θα τον στηρίξουμε με τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Ανθοκομίας και με προγράμματα εξωστρέφειας και ανάπτυξης για τους παραγωγούς.Η Ελληνική Ανθοκομία είναι παρούσα στον παγκόσμιο χάρτη πλέον και το οφείλει και στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που αποτελεί σημείο συνάντησης και συνέργειας όλων των δυνάμεων του κλάδου».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση καθώς επίσης τους εθελοντές, τους χορηγούς, τις Σταθερές Συγκοινωνίες, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τους παραγωγούς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση.

Αναφερόμενος στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος είπε: «Aς βιαστούμε όλοι μαζί να σώσουμε το μεγάλο σπίτι μας. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Σκεπτόμαστε παγκόσμια και δρούμε τοπικά. Δεν φτάνει! Δεν φτάνει, αν δεν ακούσουμε τον Νίκο Καζαντζάκη να φωνάζει στους αιώνες: «Εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»!

Ο Δήμος Κηφισιάς υιοθετώντας μια στάση φιλικότερη προς το περιβάλλον υλοποιεί τις εξής τοπικές πολιτικές και δράσεις:

  • στοχευμένες δεντροφυτεύσεις
  • καθαρισμούς δασικών εκτάσεων
  • διαρκή επέκταση της ανακύκλωσης
  • καθιέρωση της κομποστοποίησης και προσφορά λιπάσματος σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα
  • προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας
  • συστηματική προετοιμασία για εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης
  • καθιέρωση ημερών χωρίς αυτοκίνητο
  • πράσινες αναπλάσεις περιοχών

Απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς και Βουλευτές που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ζήτησε τη στήριξή τους για τις διεκδικήσεις έργων στον Βόρειο Τομέα στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης και της απορρύπανσης όπως είναι οι επεκτάσεις της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά δύο σταθμούς βορειότερα και της Νέας Γραμμής «4» του ΜΕΤΡΟ στο ύψος του ΒΙΠΑ Κηφισιάς.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς κ. Χρήστος Λαχανάς επεσήμανε:

«Η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι πλούσια σε επιλογές ανθέων και φυτών, κοινωνικούς φορείς και εταιρείες που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη και την αρωγή τους. Εκτός από τα περίπτερα πώλησης που κάθε χρόνο είναι φροντισμένα και με ανταγωνιστικές τιμές, η Ανθοκομική επενδύει με συνέπεια στο εκθεσιακό της σκέλος, με θέμα φέτος τους Κήπους Ευεξίας.

Σας περιμένουμε έως τις 15 Μαΐου σε μια γιορτή των αισθήσεων, σε μια στάση ζωής πιο κοντά στο περιβάλλον και σε ένα πεδίο συνεργασίας προοδευτικών ανθρώπων, φορέων και εταιρειών».

Άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της Ανθοκομικής είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο οποίος για 100 και πλέον χρόνια έχει παραχωρήσει το Άλσος στον Δήμο μας. Στα εγκαίνια μίλησε και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Άλσους και αναφέρθηκε σε επεκτάσεις του δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς.

«Η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις προτάσεις για «Κήπους Ευεξίας». Θα ήταν, λοιπόν, μια εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσω για τον κρόκο Κοζάνης, αλλά θα αδικούσα τη δουλειά των ανθρώπων της ΣΤΑΣΥ που έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικό περίπτερο. Ο σταθμός της Κηφισιάς παραμένει κομβικός στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες. Το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς επεκτείνεται και οι κάτοικοι της Κηφισιάς θα αποκτήσουν ταχύτερη πρόσβαση σε περισσότερες περιοχές, κάθε φορά που θα εγκαινιάζεται ένας καινούργιος σταθμός. Επιπλέον, είμαστε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, με σκοπό να επεξεργαστούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Άλσους, που αποτελεί κτήμα της ΣΤΑΣΥ και κοσμεί το αστικό περιβάλλον.»

Αμέσως μετά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, συνοδευμένος από τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκο και τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής κ. Χ. Λαχανά, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Ακολούθησε η πολύχρωμη βροχή πυροτεχνημάτων η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Με γνώμονα την αποφυγή των δυσάρεστων επιπτώσεων των κρότων που συνοδεύουν τα πυροτεχνήματα στα πουλιά και τα ζώα, η Διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής χρησιμοποίησε φέτος αθόρυβα πυροτεχνήματα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος κα Κλέλια Χαρίση.

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ), Κων/νος Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Κατερίνα Μονογυιού (ΝΔ), ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κα Λουκία Κεφαλογιάννη και κ. Γιάννης Κεχρής , ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ- πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ