Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, η 23η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «TAXIDI 2022» στην Λευκωσία – Σημαντική προσέγγιση στην τουριστική αγορά της Κύπρου

Γ. Πατούλης: «Με εξωστρέφεια ανοίγουμε νέους δρόμους για την ανάπτυξη του Τουρισμού, αξιοποιώντας το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο που διαθέτει η Αττική μας»

Με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «ΤΑΞΙΔΙ 2022». Η Έκθεση θα λάβει χώρα στον Κρατικό Εκθεσιακό Χώρο της Κύπρου, από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 01 Μαΐου 2022.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για πρώτη φορά ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προσεγγίζοντας με αυτό τον τρόπο, την πολύ σημαντική για την Αττική, τουριστική αγορά της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα προβληθεί η Αττική ως ένα ασφαλές κι ελκυστικό σύνολο προορισμών για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θα προβληθούν στους τουριστικούς επαγγελματίες, και στο κοινό της έκθεσης, τα κυριότερα ώριμα τουριστικά προϊόντα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Αττικής, από το πλούσιο θεματικό και γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με touroperators, travelagents και άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Α. συνεργάζεται στενά, τόσο με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. στην Ελλάδα, όσο και με την Υπηρεσία Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. στην Κύπρο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση αναφέρει: « Με εξωστρέφεια ανοίγουμε νέους δρόμους για την ανάπτυξη του Τουρισμού, αξιοποιώντας το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο που διαθέτει η Αττική μας. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να γίνει το «βαρύ πυροβολικό» για τον τουρισμό, καθώς μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με σχέδιο και παρουσία σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, επικοινωνούμε το μεγάλο «κεφάλαιο» Αττική σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη».

Την αποστολή της Περιφέρειας Αττικής θα αποτελέσουν: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων, κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α., κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, κα Αθηνά Κολυβά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής, κα Μαρία Παντελούς.

Δεδομένου ότι μεταξύ των θεματικών της συγκεκριμένης έκθεσης είναι και οι διακοπές κρουαζιέρας, την παρουσία της Π.Α. στην Έκθεση, θα πλαισιώνει με εκπρόσωπό του ο Δήμος Πειραιά, με στόχο την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική.

Οι θεματικές της Έκθεσης «ΤΑΞΙΔΙ 2022» περιλαμβάνουν: Εισερχόμενο και Εξερχόμενο Τουρισμό, Συνεδριακό Τουρισμό, Αγροτουρισμό, Ξενοδοχειακές μονάδες και Ξενοδοχεία Ευεξίας (Spa), Διακοπές κρουαζιέρας, ενώ συμμετέχουν ως εκθέτες: Ταξιδιωτικά γραφεία, Αεροπορικές εταιρείες, Διεθνείς Τουριστικοί Προορισμοί, Κρουαζιέρες, Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εταιρείες Ταξιδιωτικού Εξοπλισμού. Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι: 29/04/2022: 16:00 – 22:00, 30/04/2022: 16:00 – 22:00, 01/05/2022: 15:00 – 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.taxidiexhibition.com/.

Το προφίλ των ταξιδιωτών από την Κύπρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, https://insete.gr/wp-content/uploads/2020/09/21-10_Cyprus_2016-2020.pdf η Ελλάδα είναι σταθερά η πιο δημοφιλής χώρα στις επιλογές των Κυπρίων για την πραγματοποίηση διακοπών στο εξωτερικό και η Αττική έρχεται πάντα πρώτη στις προτιμήσεις τους.

Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των ταξιδιωτών από Κύπρο το 2020 ανέρχεται σε 580,8 ευρώ. Ο μέσος αριθμός διανυκτερεύσεων των Κυπρίων ταξιδιωτών το 2020 στην Ελλάδα ανέρχεται σε 10,9 (μεγαλύτερος του μέσου όρου του αντίστοιχου αριθμού διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα 8,7).

Οι ταξιδιώτες από την Κύπρο επισκέπτονται την Αττική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και την προτιμούν σταθερά για:

• τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο, τα πολυάριθμα μουσεία και τους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, καθώς και για τις εκδηλώσεις, γιορτές και φεστιβάλ, που αποτελούν κορυφαίες εμπειρίες ενός αξέχαστου πολιτιστικού ταξιδιού στην Αττική,

• την εμπνευσμένη γαστρονομία και την εξαιρετική οινοπαραγωγή της Αττικής, από τη μητροπολιτική Αθήνα και τα προάστιά της, μέχρι την Αττική Ριβιέρα, την περιοχή των Μεσογείων και τα νησιά του Αργοσαρωνικού,

• τις υπαίθριες αθλητικές και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, ιππασία, κ.ά.

• τον θαλάσσιο τουρισμό, την ιστιοπλοΐα και το islandhopping στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής,

• την πραγματοποίηση αγορών,

• τις οικογενειακές διακοπές, τα γαμήλια ταξίδια, τις εκπαιδευτικές διακοπές, κ.λπ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ