ΟΠΑΝΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ | ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΕ 4 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ | 4, 11, 22 & 26 Μαΐου

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

4, 11, 22 & 26 Μαΐου

ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

Από την καρδιά στην μνήμη

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον σπουδαίο Έλληνα μουσουργό Μάνο Λοΐζο με τέσσερις  μοναδικές συναυλίες, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η MINOS EMI, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 4, 11, 22 και 26 Μαΐου.

Οι πρώτοι ερμηνευτές των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου μαζί με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια για να ερμηνεύσουνσχεδόν το σύνολο του έργου του αείμνηστου συνθέτη.

Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβριο του 1982 στη Μόσχα, που ο μεγάλος συνθέτης έφυγε από τη ζωή, παρουσιάζεται σε 4 παραστάσεις το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, από ξεχωριστούς καλλιτέχνες, που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερους σημαντικούς ερμηνευτές, που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του. 

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το έργο του αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό “best of”. Είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφεται ο στίχος, παίρνουμε τα τραγούδια της καρδιάς και φτιάχνουμε μαζί τους την καινούρια μνήμη.

Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε με μόλις 10 δίσκους, που εκδόθηκαν όσο ζούσε, και ακόμα 2, που εκδόθηκαν μετά τον θάνατο του, να αφήσει στην μνήμη και στην καρδιά μας, ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.Τετάρτη 4 Μαΐου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Ο Γιώργος Νταλάρας, βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου, μας γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ’70. Πιάνει τη μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή, και μας παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις «Θαλασσογραφίες» (1970)» και το «Να ‘χαμε τι να ‘χαμε» (1972), και οι δύο σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και στιγμές από τον δίσκο «Τα τραγούδια μας» (1976), σε στίχους του Φώντα Λάδη. Μαζί του η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Νίκος Ζέρβας – πλήκτρα                                             

Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι – κιθάρα

Μάνος Γρυσμπολάκης – ακορντεόν                                         

Χρήστος Ζέρβας – κιθάρα                

Στράτος Σαμιώτης – κρουστά                                             

Θανάσης Σοφράς – μπάσο                                 

Βασίλης Κορακάκης – μπουζούκι, φωνή                            

Ηλίας Μαντικός – κανονάκι            

Δημήτρης Χριστοδουλακης – ντραμς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προεδρικό θεωρείο: €40Διακεκριμένη Ζώνη: €40Α Ζώνη: €35Β Ζώνη: €30Γ Ζώνη: €25Δ Ζώνη: €20Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €8Μειωμένα: €15 στην Δ’ Ζώνη σε περιορισμένο αριθμό (Ανέργων, ΑμεΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/event/manos-loizos-40-xronia-meta-giorgos-ntalaras/?lang=el

Τετάρτη 11 Μαΐου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει στιγματιστεί και έχει στιγματίσει με την φωνή του κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Επιλέγει σε αυτήν την μοναδική βραδιά να έχει στο πλευρά του τη Μαρία Παπαγεωργίου για να παρουσιάσουν δύο δίσκους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας: «Τα τραγούδια του δρόμου» (1974) σε στίχους Κωστούλας Μητροπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου, αλλά και του ίδιου του συνθέτη, καθώς και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Μάνος Λοΐζος εν ζωή, «Για μια μέρα ζωής» (1980), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Δώρας Σιτζάνη, Φώντα Λάδη, Μάνου Λοΐζου και σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.Ανδρέας Αποστόλου – πιάνοΒαγγέλης Πατεράκης – ηλεκτρικό μπάσοΣτέφανος Δημητρίου – ντραμςΜαίρη Μπρόζη – βιολίΓιάννης Αυγέρης – ακουστική, ηλεκτρική κιθάραΓιώργος Θεοδωρόπουλος – πλήκτραΑνδρέας Αποστόλου – ενορχήστρωση
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προεδρικό θεωρείο: €40
Διακεκριμένη Ζώνη: €40Α Ζώνη: €35Β Ζώνη: €30Γ Ζώνη: €25Δ Ζώνη: €20Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €8Μειωμένα: €15 στην Δ’ Ζώνη σε περιορισμένο αριθμό (Ανέργων, ΑμεΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗhttps://www.ticketservices.gr/event/manos-loizos-40-xronia-meta-vasilis-papakonstantinou/?lang=el

Κυριακή 22 Μαΐου

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ

Η Μαρία Φαραντούρη ανοίγει ένα από τα σπάνια κεφάλαια της καριέρας της, και μας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του έναν δίσκο σταθμό της ελληνικής δισκογραφίας, τόσο για το θέμα του όσο και για τον ήχο του, “Τα Νέγρικα” (1975) σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, επηρεασμένος πάντα από το έργο του Μάνου Λοΐζου, και ο Απόστολος Ρίζος, που και εκείνος έχει αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το ρεπερτόριο του συνθέτη, μας παρουσιάζουν το «Καλημέρα Ήλιε» (1973) σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και Μάνου Λοΐζου.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν και στιγμές από τον δίσκο «Γράμματα στην Αγαπημένη» (1983) σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ.Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστάΑχιλλέας Γουάστωρ – πιάνοDavid Lynch – σαξόφωνοΧρήστος Περσινίδης – κιθάραΜίμης Ντάτσουλης – μπάσοNίκος Κατσίκης – μπουζούκιΘύμιος Παπαδόπουλος – ενορχήστρωση/ διεύθυνση ορχήστρας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προεδρικό θεωρείο: €40Διακεκριμένη Ζώνη: €40Α Ζώνη: €35Β Ζώνη: €30Γ Ζώνη: €25Δ Ζώνη: €20Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €8Μειωμένα: €15 στην Δ’ Ζώνη σε περιορισμένο αριθμό (Ανέργων, ΑμεΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗhttps://www.ticketservices.gr/event/manos-loizos-40-xronia-meta-maria-farantouri/?lang=el

Πέμπτη 26 Μαΐου

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες σήμερα στο ελληνικό τραγούδι, ανοίγει, ακούει, συγκινείται και μας παρουσιάζει έναν δίσκο χαρακτηρισμένο ακόμα και στον τίτλο του από το όνομα της Χαρούλας, «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (1979), σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και Πυθαγόρα.

Και δύο από τους νεότερους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, που έχουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας συνδέσει το όνομα τους με το λαϊκό τραγούδι, μας γυρνάνε στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου, εκεί απ’ όπου άρχισαν όλα και ίσως στον πιο λαϊκό ηχητικά δίσκο του, τον «Σταθμό» (1968) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Λοΐζου.Θανάσης Τσακιράκης – βιολίΒύρων Τσουράπης – μπάσοΛάμπης Κουντουρόγιαννης – κιθάρεςΔημήτρης Καζάνης – τύμπαναΣτέλιος Φραγκούς – πιάνοΝικόλαος Κατσίκης- μπουζούκιΓιάννης Δίσκος – πνευστάΕνορχήστρωση/ Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Δίσκος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προεδρικό θεωρείο: €40Διακεκριμένη Ζώνη: €40Α Ζώνη: €35Β Ζώνη: €30Γ Ζώνη: €25Δ Ζώνη: €20Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €8Μειωμένα: €15 στην Δ’ Ζώνη σε περιορισμένο αριθμό (Ανέργων, ΑμεΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗhttps://www.ticketservices.gr/event/manos-loizos-40-xronia-meta-eleonora-zouganeli/?lang=el

image.png

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη τους στο θέατρο.

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Η είσοδος στο θέατρο γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον χώρο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook